Az okoseszközök olyanok, mint a drog
Írta:

Az okoseszközök olyanok, mint a drog

Érezted már valaha, hogy alig van szabadidőd? Könnyen lehet, hogy erről az is tehet, hogy túl sok okoseszközt, na meg alkalmazást használt, amik szó szerint függőséget okoznak.

 

A minap egy indexes cikk „jött szembe” a neten, a következő címmel: „Az iPhone úgy hat, mint a drog”. Gondoltam, erre már csak azért is érdemes rákattintani, mert nekem is ilyen telefonom van, na meg tényleg elég kevés szabadidőm. A cikk átolvasása után kiderült számomra, hogy talán nem is a szabadidő kevés, hanem én piszkálom túl sokat az okostelefonomat. Egy átlagember naponta 150 alkalommal csekkol le rajta ezt-azt, ami egészen elképesztő adat.

 

Egyetlen mondatot hadd idézzek a cikkből: „Az ingyenes alkalmazások nem a pénzünket veszik el, hanem az időnket – az egyetlen erőforrásunkat, ami nem pótolható”. Továbbá a szerző azt írja, hogy a szoftverfejlesztők rángattak bele minket ebbe az egészbe, a rengeteg ingyenes appal, de a kiutat nem tudják. Most még.

 

Reménykedni persze lehet, hogy hamarosan megtalálják, de én úgy látom, hogy VR-technológia megjelenésével csak még jobban el fogunk távolodni a valóságtól, és még inkább úgy érezhetjük majd, hogy a hétköznapi életünkre, dolgainkra nem jut időnk. Mit lehet tenni? Én a magam részéről minden este száműzöm egy kicsit a telefonomat, és próbálom a napi 150 csekkolást valamivel csökkenteni, na és a személyes találkozásokat előnyben részesíteni a chatelés helyett. Hosszú távon szerintem megéri.

 

  • 1073 2017. január 12 Életmód 2017. január 12.

    Facebook Comments