Új repülőjáratokkal bővül Ferihegy
Írta:

Új repülőjáratokkal bővül Ferihegy

A fapados légitársaságok térhódításával egyre jobban dübörög a légiforgalom. Idénre már most egy sereg új célpontot jelentettek be Ferihegyről, így minden eddiginél szélesebb kínálatból választhatunk. Lássuk!

 

Lisszabon

2017 nyarától visszatér a Lisszabon-Budapest járat a TAP Portugal légitársaság kínálatában. Az első közvetlen járat július 1-én indul, ezt követően péntek kivételével minden nap, összesen heti hét alkalommal közlekedik  majd a kora reggeli, illetve a délutáni órákban. A Lisszabonba tartó repülőút mindössze három és fél óra, amit a TAP Portugal meleg ételkínálattal és finom portugál borokkal dob fel, mindezt plusz költségek nélkül, bár nyilván nem a legolcsóbb fapados áron.

London

Kismillió Londonba tartó repülőjárat idul minden nap, ám az igény kielégíthetetlen. 2017 májusától újabb London közeli repülőtér, a London Southend (SEN) is megjelenik a kínálatban a brit Flybe légitársaság révén. A Flybe várhatóan heti három járattal, és a legnépszerűbb délutáni időpontokkal száll be a piacra, és ezzel London minden irányból megközelíthetővé válik Budapestről.

Amszterdam

Februártól egy régi-új fapados járatot köszönthetünk a kínálatban: az Easyjet közvetlen Budapest-Amszterdam járatát. Ebben számunkra mégis az a legmeglepőbb, hogy eddig nem volt fapados járat a holland fővárosba! Egy ideje csak a nemzeti légitársaság, a KLM indított járatokat, melléjük lép be az EasyJet, akik szintén a fő repterére, a Schipholra szállítják majd az utasokat.

Bergen

A norvég desztinációk nem túl felkapottak, és eddig csupán a főváros, Oslo volt elérhető fapados járattal az Easyjet jóvoltából. Most a Wizzair indít járatot az ország második legnagyobb városába, Bergenbe április 10-től, ezzel bővítve a kínálatot. Mesebeli színes házikók és a klasszilkus norvég fjordok… szerintük megéri felfedezni.

Lamezia Terme

Ellentétben Norvégiával, Olaszország már eddig is azok közé az országok közé tartozott, ahol rengeteg város volt elérhető közvetlen járattal. Április 12-től még egy lehetőség nyílik: a Wizz Air közvetlen járata Lamezia Terme-be. A dél-olasz város önmagában is hangulatos, de számtalan üdülőhelyre, például a Tirrén-tenger partjára utazhatunk tovább innen.

Faro

Mégegy közvetlen járattal bővül az eddigi portugál kínálat. A nyári üdülőszezonban Faro, Portugália legdélebbi városa is elérhető lesz Budapestről. A Wizz Air április elsejétől indít ide járatokat. A városka kedvelt üdülőhely, hála a lassan mélyülő, homokos partszakaszoknak.

Tirana

Mégegy főváros, és mégegy nyári célpont a Wizz Airnél. Az albán fővárost eddig jobbára autóval közelítettük meg olcsó repülőjárat hiányában, így az április 5-től induló járat hiánypótló lehet. Ráadásul mivel nagyon közel fekszik a tengerparthoz, így az albán Riviéra felfedezését is nagyban megkönnyíti.

Podgorica

Szinte pontosan ugyanez a helyzet Montenegró fővárosával is. Ez az ország is a kispénzű magyarok kedvelt nyaralóhelye, amit eddig szintén maratoni autókázással közelíthettünk meg. A reptérről viszont csupán egy óra a legfelkapottabb tengerparti turistaközpont, Budva, így ha tippelnünk kellene, azt mondanánk: népszerű lesz a Wizz Air április 3-án induló járata.

Pristina

Végül egy kevésbé turistabarát hely: a koszovói főváros. A város egyelőre inkább kellemetlen emlékeket, semmint a gondtalan nyaralást juttaja az eszünkbe, így inkább azoknak ajánljuk, akik eredeti szépségében, turistáktól mentesen szeretnék megismerni a várost. Prsitina jelenleg is az ENSZ ellenőrzése alatt áll, és a város vezetése még csak mostanában kezdte el vonzó turistacélponttá alakítani. Az első Wizz Air gép április 7-én indul Budapestről.

 

  • 1125 2017. január 11 Belföld 2017. január 11.

    Facebook Comments