Wellbeing tippek az őszre: ettől te is jól érzed majd magad
Írta:

Wellbeing tippek az őszre: ettől te is jól érzed majd magad

Hozd ki a maximumot ebből a furcsa, depresszív időszakból, amit most még a vírus is nehezít.

 

Két féle embertípus létezik: az egyik akik imádják az ősz ezer színét, örülnek, hogy végre nincs rettentő meleg, és már most karácsonyi lázban égnek. Nekik ez az időszak a legkellemesebb az évben. A másik típus viszont augusztus 20. után egyre jobban depresszióba esik és mostanra ki sem látszik a bánatból. Ez a típus hiányolja a hosszú nappalokat, a napfényt, a szabadtéri bulikat, a perzselő napot, és fájóan tudatában van, hogy még vagy 9 hónapig nem is lesz ebben része. Ha te is ebbe a 2. kategóriába tartozol, akkor olvasd el 5 tippünket, amivel még te is élvezni tudod ezt az időszakot.

  1. Csinálj wellnesst a fürdőből! Ki mondta, hogy a kikapcsolódáshoz el kell utazni? Ha azok közé a szerencsések közé tartozol, akiknek befért a fürdőszobába egy kád, akkor engedd a túlfolyóig, tegyél bele fürdőolajat, habot, fürdőbombát, gyújts pár illatgyertyát, rakj be lágy zenét és élvezd a relaxációt. Ha csak egy zuhanyzód van, próbálj ki egy pezsgő zuhanytablettát, ez is mennyei illattal fogja elárasztani a helyiséget.
  2. Ápold magad extra törődéssel. Megérdemled, hogy minőségi arckrémmel, maszkkal, testápolóval kényeztesd magad. Szánj rá minden nap egy kis énidőt, amikor zavartalanul csak magaddal törődsz. Az öngondoskodást belsőleg se feledd: fektess nagy hangsúlyt a finom, minőségi ételekre, az ízek élvezetére, és az sem baj, ha néha a vacsora mellé megiszol egy pohár bort.
  3. Varázsold az otthonod olyan hellyé, ahol jobb lenni mint bárhol máshol. Ha kell, kezdd a folyamatot egy nagytakarítással, rakj rendet, és alakíts ki magadnak egy olyan kuckót, ami boldogsággal tölt el. Lehet ez egy olvasósarok, vagy beszerezhetsz pár pihepuha takarót a kanapéra, a lényeg, hogy téged tiszta örömmel töltsön el, amikor csak ránézel.
  4. A kellemes meleg kuckózást könnyen el tudja rontani a kintről beáramló hideg, éppen ezért sokan nem is szeretünk szellőztetni. Az oxigéncsere miatt ezt néha azért meg kell tenni, ám ritkíthatod a szellőztetés gyakoriságát, ha beszerzel egy otthoni légtisztítót. A nagy, komoly gépek helyett szuper alternatíva lehet a természetes bambusz szén erejével működő Hiilibag, ami egy cuki kis zsák képében tisztítja a lakás levegőjét. A szagok csapdába esnek a bambusz szén felületén, így kiszűrődnek a levegőből, miközben a Hiilibag sem áramot nem fogyaszt, sem az egészségre ártalmas anyagokat nem ereszt a levegőbe.
  5. Teázz borozz, forró csokizz, igyál puncsot, grogot, bármit ami felmelegíti a lelked. Persze azért az alkoholos italokkal bánj óvatosan, de nem kellemesebb egy forró itallal zárni az estét mint morgolódással?
  • 588 2020. október 17 Életmód 2020. október 17.

    Facebook Comments