DreherFeszt 2015
Írta:

DreherFeszt 2015

Ha nemcsak a jó zenéket bírod, hanem a sörkülönlegességeket és romkocsmákat is, akkor talán már be is írtad a naptáradba: idén (is) a DreherFeszten a helyed!

Zenei fesztiválokról hallottunk már, és sörfesztiválról is, ezért kaptuk fel a fejünket, amikor először meghallottuk a „sörgyárfesztivál” kifejezést – ez ma már egyáltalán nem hangzik meglepően, sőt, nem túlzás azt mondani, hogy fogalommá vált a minőségi söröket, romkocsmákat és jó zenét szeretők körében.

 

A DreherFesztre idén is koncertekkel, igazi sörkülönlegességekkel várnak minket, becslések szerint legfeljebb ötezer embert, akik mindannyian remekül érezhetik magukat, miközben megismerhetitek a sörkészítés legfontosabb lépéseit a fesztivál speciális témájú romkocsmáiban. A különleges fesztivált augusztus 29-én rendezik meg a Dreher Sörgyárban Kőbányán, a Jászberényi út 7-11. alatt.

A fellépők sorában idén is népszerű magyar zenekarokat találunk: ott lesz a Honeybeast, a Kaukázus, a PASO Plays Covers, a Magashegyi Underground, de fellép Beatman&Ludmilla, DJ Izil, Wondawulf vagy a Spanish Wax is. A jegyárakkal sem szálltak el: a helyszínen 1500 forintért, kuponos oldalakon pedig ennél is olcsóbban (a BónuszBrigádon 990 forintért) lehet belépőt vásárolni.

 

A 2015-ös DreherFeszt sörei is megérnek egy misét, vagy legalábbis egy kóstolást. A Dreher szűretlen, pasztőrözetlen itala egy minden tekintetében tradíciót és kihívást sugárzó sör, amely tartalmazza mindazokat az íz- és illatanyagokat, melyek a sörgyártás során keletkeznek. Eredeti, természetes söríz jellemzi: enyhén élesztős, karakteres, fanyar, keserű, jól harmonizáló, testes, malátás íz, melyet vastag és tartós habjának köszönhetően tovább élvezhetünk.

A Dreher Felfedezőt is érdemes megkóstolni. Ez egy hidegkomlózás-technikával speciális, amerikai komlóból készített fűszeresebb sörkülönlegesség. A Dreher Floral a bodzavirág édeskés, és a komló kesernyés aromáit egyesíti, melyek együtt harmonikus ízvilágot alkotnak.

 

Hallottál már a nitrogénnel csapolt Dreher Bakról? Az erős, tartalmas mélybarna sör ízében kellemesen harmonizál a karakteres keserű és az édeskés karamell íz. Habját a nitrogénes csapolás teszi különlegesen krémessé.

Mi a Dreher Classic mellett a Dreher Kalandorra voksolunk idén, ami Észak-Amerikából származó, vulkanikus eredetű talajon termesztett komlóból készülő sörkülönlegesség. Kesernyés ízvilágát tökéletesen kiegyensúlyozza az amerikai komló citrusos, gyümölcsös aromája. Ha viszont egy utolsó kortyra vágysz az idei nyárból, akkor a hidegkomlós Drehert kóstold meg, ami a láger sörök letisztult ízét a kézműves sörök tartalmasabb ízvilágával ötvözi. Frissítő, citrusos, kesernyés… nem is kell ennél több a tartalmas nyári emlékekhez!

 

Nézd meg a tavalyi DreherFeszt aftervideóját itt: https://www.youtube.com/watch?v=17su1BYwEHU

  • 1307 2015. augusztus 27 Események 2015. augusztus 27.

    Facebook Comments