Bemutatkozik az idei Budapest100: Nyissunk a térre!
Írta:

Bemutatkozik az idei Budapest100: Nyissunk a térre!

Idén május első hétvégéjén ismerhetjük meg a fővárost egy újabb nézőpontból.

Budapest szerelmeseinek minden évben örömünnep a Budapest100 rendezvény, amikor az abban az évben pont 100 éves házakat, épületeket lehet bejárni. Ilyenkor olyan kapuk is megnyílnak, amik az év többi napján nem látogathatók, a vezetett túrákon pedig különleges időutazásban vehetünk részt.

A Budapest100 programsorozat 2011-ben azzal a szándékkal jött létre, hogy legyen egy olyan hétvége, amikor mindenki megismerheti, és megszeretheti a minket körülvevő várost, épületeivel és lakóival együtt. Mára egy valódi civil városi ünnep lett, amiben azt a szépséget ünnepeljük, amit az év többi napján talán észre sem veszünk. Célja, hogy felhívja a budapestiek figyelmét a körülöttünk lévő város mindennapi értékeire. A rendezvény célja az is, hogy közelebb hozza egymáshoz a városlakókat, a szomszédokat, a generációkat, és az elmúlt évek tapasztalatai alapján ez igen jól szokott sikerülni. Simán kialakulhat egy spontán bográcsozás egy belvárosi ház belső udvarán, és rég nem látott ismerősökkel is összefuthatsz.

Idén május első hétvégéjén rendezik a Budapest100 programot, és a terek kapják a főszerepet. Összesen 45 épület és 23 tér várja majd a látogatókat. A kutató művészettörténészek azon voltak, hogy pontosan megidézzék a 100 évvel ezelőtti, pezsgő életű székesfőváros hangulatát, és azt is, amit közben elmosott az idő, lerombolt a történelem, mivel a Budapest100 programja szerint minden ház érdekes. A megtekinthető helyszínek pontos listáját és minden egyéb információt itt találhatjátok meg

  • 904 2018. április 24 Belföld 2018. április 24.

    Facebook Comments