Idén is megrendezik a Magyar Fürdőkultúra Napját
Írta:

Idén is megrendezik a Magyar Fürdőkultúra Napját

Október második szombatján minden a fürdőzésről szól.

 

Nem tudom, ki hogy van vele, de én, mint fürdő- és meleg víz-mániás mindig piros betűs ünnepként várom október második szombatját, azaz a Magyar Fürdőkultúra Napját. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet rá, hogy bár a strandszezon véget ér a nyárral együtt, pancsolni, fürdőzni egész évben lehet, sőt, ajánlatos is. Azt tudtátok például, hogy országszerte közel 200 fürdő van, ami egész évben üzemel és fedett szolgáltatásokkal vár?

 

Az egyik ilyen a Király Fürdő, ami az idei nap kiemelt fürdője és ahol az idegenvezetések mellett érdekességekkel és színpadi produkcióval várják a vendégeket ezen a napon. Lesz nemezelés, török bazár, török muzsika, hastáncprodukció, de ha egy másik fürdőbe látogatnál el inkább, akkor sem fogsz unatkozni. A történelmi fürdők (Széchenyi, Gellért, Lukács és Király fürdő) például ingyenes vezetéseket szerveznek, ahol a látogatók megismerkedhetnek a fürdő történetével és építészeti különlegességével.

 

Az október 12-i rendezvényen nem csak a magyar fürdőkultúrára szeretnék ráirányítani a figyelmet a szervezők, hanem arra is, hogy ezekben a fürdőkben úszhatunk, regenerálódhatunk, gyógyulhatunk, és az egész család kiélvezheti az élmény- és tematikus medencéket, néhol még a csúszdákat is.

  • 671 2019. október 07 Belföld 2019. október 07.

    Facebook Comments