Magyar mesealkalmazás tarolt a nemzetközi mezőnyben

Magyar mesealkalmazás tarolt a nemzetközi mezőnyben

Az applikáció a legkisebbekkel is megszeretteti az olvasást.

 

Mi is írtunk már a BOOKR Kids mesekönyvről, ami egy tabletre letölthető ekönyv, hangoskönyv, animáció és játék egyben. A mesélés, a mesehallgatás, a mesenézés új, interaktív formája, amelyben a mesék valóban életre kelnek. Most a Brain Bar Budapest keretében megrendezett világversenyen mutatta meg, hogy mennyire király egy dolog.

A régió legnagyobb startup versenyén az alkalmazás letarolta a mezőnyt: 23 ország 148 startupja közül kapta meg a fődíjat. Ráadásul a győztes az elismerés mellé megkapta az OXO Labs által biztosított fél éves akcelerátor programot, és egy 150.000 eurós befektetési ajánlatot is. Nem csoda, hogy Horváth Dorka, a vállalkozás egyik alapítója azt írta Facebook-on: “Ha rajtunk múlik, Európában mindenki olvasni fog!”

apple3

Az alkalmazásban az a legjobb, hogy nem pusztán ekönyv, vagy hangoskönyv, vagy játék, hanem mindez egyszerre. Interaktív formában találhatók meg benne a legkedveltebb mesék, igazodva a 21. század elvárásaihoz. A képernyőn bájos grafikák kíséretében olvasható a szöveg, de ismert színészek hangján meg is hallgathatjuk mindeközben a történetet.

Ráadásul további képességfejlesztő játékok, sőt még beépített nyelvtanuló rész is van az alkalmazásban. A program ingyenesen is letölthető, a teljes csomagban pedig száznál is több könyv található, mint például Andersen, Gerald Durrel, a Lúdas Matyi, a Kis herceg, a Szezám utca, vagy egy Angry birds mese. Ha már csak egy alkalmazás fér a telefonodra és kisgyerekes szülő vagy, ez legyen az!

Az applikáció Androidra és iOS-re is elérhető.

https://www.youtube.com/watch?v=jCYMjGDDF3M

  • 1129 2016. június 15 Belföld 2016. június 15.

    Facebook Comments