Így készülj fel a tökéletes farsangi bulira
Írta:

Így készülj fel a tökéletes farsangi bulira

3+1 tippet mutatunk, hogy hivatalosan is a tiéd legyen a legjobb farsangi összejövetel.

Ha február, akkor farsang: hiába van tél, ez az egyik legszínesebb, legizgalmasabb időszaka az évnek. A következő hetekben számtalan helyen tartanak majd farsangi bulit, hiszen minden szórakozóhely megrendezi a sajátját, de ha a diszkó nem a te világod, akkor sem kell lemondanod a farsangi bulikról. Mi pont ezért évek óta jelmezes házibuliban ünnepeljük ezt az időszakot, ahol nem kell elviseli sem a rossz zenét, sem azokat, akik túltolták a bulit. A tapasztalatok alapján ahhoz, hogy igazán jól sikerüljön az otthoni farsang, ezekre tanácsos odafigyelni:

Legyen tartalék álarcod. Hiába írod bele a meghívóba vagy a Facebook eseménybe, hogy beöltözős lesz a buli, jó eséllyel lesz olyan, aki csak úgy beesik, esetleg nem volt ideje jelmezt kitalálni. Szerezz be pár vicces maszkot, így azok sem fogják kívülállónak érezni magukat, akik jelmez nélkül érkeztek.

Legyen program. Ne bízd a véletlenre, hogy sikerül a buli, találd ki, hogy mit fogtok csinálni. Persze nem kötött menetrendre gondolok, de az Activity vagy valamilyen partijáték beindítja a bulit. Persze ha nem szerettek játszani, lehet a program a 80-es évek zenéje vagy koktél keverő bajnokság is, ami legjobban illik hozzátok.

Legyen tisztaság, moss fel, mosogass el, és gondoskodj a jó illatokról is. Ez egyfelől nagyon egyértelműnek hangzik, hiszen mindannyian tiszta, rendezett lakásban fogadjuk a vendégeket, ám vannak olyan láthatatlan, könnyen elfelejthető dolgok, amik nem mindig jutnak eszünkbe. Ilyen az, hogy a mosdókagyló széléről elpakoljuk a nagyon személyes piperecuccot, vagy hogy csináljunk helyet a vendégcipőknek, és az is fontos, hogy kidobd a hűtőből az esetlegesen megromlott ételt, és vidd le a szemetet. Ezek ugyanis elég kellemetlen szaggal árasztják el a lakást, ami miatt kevésbé lesz komfortos az ott-tartózkodás. Ha pedig biztosra akarsz menni, szerezz be bambusz szénnel töltött légszűrő párnácskákat, amik hosszú távon is biztosítják a lakás jó levegőjét. A Hiilibag elnyeli a szagokat, az allergéneket és káros anyagokat, ráadásul elnyeli a felesleges nedvességet is, így megakadályozza a penész kialakulását.

 

Legyen elég mindenből. Bár elvileg vendégségbe mindenki visz egy üveg piát, vagy valami ropogtatni valót, alaposan tervezd meg, hogy hányan lesztek, és általában mennyit fogyasztotok. A barátaid mindig túlzásba esnek és egy fél kisboltok hoznak? Vagy épp ellenkezőleg, hajlamosak üres kézzel érkezni? Bevásárlás előtt matekozz egyet, hogy ki tudd számolni a szükséges mennyiséget. Erre számolj rá plusz pár üveg italt, többet nem érdemes bevásárolni. Így az sem fordulhat elő, hogy a buli felénél elfogy az ital vagy az étel.

  • 699 2020. január 24 Belföld 2020. január 24.

    Facebook Comments