5 testet-lelket melengető tipp a téli hónapokra
Írta:

5 testet-lelket melengető tipp a téli hónapokra

Télen sem kell otthon ülnöd, sőt, ilyenkor aztán tényleg dúskálhatunk a jobbnál jobb programokban városszerte. Hadd ajánljak most ezek közül néhányat, amelyek garantáltan felmelegítik testünket-lelkünket! 

 

1. Karácsonyi vásárok

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nem tudom, te hogy vagy vele, de én feleannyira sem szeretném a telet, ha nem lenne tele a város gyönyörű, isteni illatokat és ízeket kínáló karácsonyi vásárokkal. A Vörösmarty téri számomra minden évben kötelező, de szerintem a hangulat miatt a Bazilikánál lévő és a Liszt Ferenc téri vásárt is muszáj útba ejteni. Igyál egy forralt bort, egyél egy kis sült gesztenyét, és örülj azoknak a csodáknak, amiket a téli időszak tartogat neked. ;)

 

2. Fényvarázs

dddddddd

Budapest minden évszakban és napszakban csodálatos, de szerintem a decemberi estéken a legszebb, amikor már karácsonyi díszbe és fényekbe öltöznek az utcák. Sétálj egyet egyedül vagy a szeretteiddel a belvárosban, és élvezd, ahogy újra karácsonyi hangulatba kerülsz.

 

3. Kávézz, teázz

f1d5b6022c6b92624ababe11a0e63e3b

Mikor voltál utoljára klasszikus kávéházban vagy teaházban? Na látod, te sem emlékszel – ahogy én sem. Ezért idén megfogadtam, hogy az ünnepi készülődés, bevásárlás, minden egyéb logisztikázás hajrájában szánok egy órácskát arra, hogy élvezettel megigyak egy csésze kávét egy patinás kávéházban, vagy egy bögre finom teát egy igazán jó teaházban. A lélekmelengetés garantált! ;)

 

4. Délutáni feltöltődés

termalfurdo_szechenyi_900_556_1

Ha egy wellness hétvégére nem is tudsz elutazni, talán már az is felmelegíti tested-lelked, és nem mellesleg fel is tölt, ha egy délutánt a kedvenc fürdődben töltesz. A már jól bevált Széchenyi és Gellért fürdők mellett a néhány éve teljesen felújított Veli Bejt is nagyon ajánlom: szerintem gyönyörű lett, és a szolgáltatásaik is minőségiek.

 

5. Menj színházba!

budapesti-operettszinhaz-original-49203

A tested már átmelegedett, de a lelked még nem? Akkor irány egy jó színházi előadás! Nekem a következő a My Fair Lady lesz a Centrál Színházban, illetve ki nem hagynám az Operettszínházban a Notre Dame-i toronyőrt és Veréb Tamás decemberi Dualitás koncertjeit.

  • 846 2017. november 23 Belföld 2017. november 23.

    Facebook Comments