Bűnös élvezet büntetlenül

Bűnös élvezet büntetlenül

Május 14-én új világ nyílt a McDonalds, az ételintoleránsok, és az egész hazai gasztroszféra életében.

 

Gluténmentes hamburgerrel és laktózmentes tejjel újított be a hazai McDonalds hálózat a lisztérzékenység nemzetközi napjára. Vagy csak felismerték, hogy van még olyan fogyasztói csoport, akiket nem sikerült meghódítani. A szándék tulajdonképpen mindegy is, a lényeg, hogy mostantól gluténmentes sajtburgerrel is boldoggá tehetjük lisztérzékeny szeretteinket.

A gluténmentes hambi a lehető legkevesebb dologban különbözik a hagyományos társaitól, kivéve persze a bucit, a kalóriatartalmat, ami egy dupla sajtburger esetében például a megszokott 460 helyett 572 kcal, és sajnos az árat. Viszont ha nem csak liszt, de laktózérzékenyek vagyunk, akkor még egy jó híre van a mekinek: csütörtöktől minden McCaféban van laktózmentes tej és mandulaital is (előbbi ingyen, utóbbi az eredetileg is magas beszerzési ár miatt 150 forintért.)

Egyelőre 11 hazai étteremben, három budapestiben (a Nyugati, az Óbudai és a Kőbányai üzletek) és hat vidéki városban (Debrecenben, Kaposváron, Egerben, Nagykanizsán, és két helyen Székesfehérváron illetve Nyíregyházán) lehet kapni az új típusú burgereket. Hiánypótló lehetőségre csapott le a gyorsétterem lánc.

  • 1341 2015. május 19 Gasztronómia 2015. május 19.

    Facebook Comments