Így készítsd fel az autód a nyaralásra
Írta:

Így készítsd fel az autód a nyaralásra

Ha kocsival indulsz nyaralni, az alábbiakra mindenképp érdemes időt és figyelmet fordítanod indulás előtt.

 

1. Nézesd át – Ahogy nekünk, embereknek is meg kell jelennünk időnként a háziorvosnál, úgy a kocsidnak sem árt olykor egy rendes átvizsgálás a szerelőnél. Időzítsd ezt néhány héttel a nyaralásod előttre, hogy legyen idő „orvosolni” az esetleges hibákat. Ha ez megvan, nyugodtabban vágsz majd neki a végtelen országútnak, és annak is jelentősen csökken a valószínűsége, hogy egy olyan országban ér majd utol bármilyen technikai probléma, aminek esetleg a nyelvét sem beszéled. Gondold csak el, milyen lenne mondjuk Macedóniában elmagyarázni bárkinek, hogy autószerelőt keresel…

 

2. Takaríts, szagtalaníts – Persze, tudjuk, az év minden napján ragyogó tisztaság és finom illat van az autódban ;) de ha esetleg mégsem, a nyaralás előtt érdemes mindenképp egy kis szépségtuningnak is alávetni a járgányt. Egy alapos takarítás és lemosás mellett a szagokra is gondolj – a legjobb, ha nem a Wunderbaummal próbálkozol, hanem egy olyan módszerrel, ami esélyt sem ad a kellemetlen aromáknak. Ilyen például a Hiilibag. Ez egy bambusz szénnel teli mini zsákocska, amit egyszerűen csak oda kell helyezni, ahol a rossz szagok forrását gyanítod. Rövid időn belül akcióba lép, megszünteti a büdöset, és bizonyos kémiai anyagokkal meg a penésszel is felveszi a harcot. Ha szeretnél többet tudni róla, katt a http://hiilibag.hu –ra, ahol minden szükséges infót megtalálsz.

 

3. Gondolkodj előre – Nézd át az elsősegélycsomagot, csekkold a pótkereket, készíts be bőségesen vizet, valamint gondoskodj arról, hogy a telefonodon rendelkezésre álljanak térképek, appok, na meg egy kifogyhatatlannak tűnő lejátszási lista az útra. Erre a célra nagyon ajánljuk a Spotify-t, mert egyrészt több milliónyi zeneszám közül választhatsz, másrészt kész lejátszási listákat indíthatsz el – például az utazáshoz ajánlott dalok közül a mi kedvencünk a California Rock State lista. Így még a válogatással sem kell bajlódnod.

 

  • 612 2019. július 05 Életmód 2019. július 05.

    Facebook Comments