Felnőtt hobbik, ahol kibontakoztathatod a kreativitásodat
Írta:

Felnőtt hobbik, ahol kibontakoztathatod a kreativitásodat

 

Amíg az ember gyerek, és a szülei különböző szakkörökre járatják, addig természetes, hogy mindig kipróbál valami újat, hogy fejlődik a kreativitás és hogy a szabadidő egy részét is minőségi elfoglaltsággal töltjük. Aztán az ember felnő, dolgozni kezd, és valahogy elengedni, hogy legyenek hobbijai.

Szerencsére ma már ennek egyáltalán nem kell így lennie. Virágkorukat élik a különböző kézműves elfoglaltságok, legyen szó horgolásról vagy festésről. Újabb és újabb magazinok jelennek meg a témában, és aki szeretne, felnőtt  korban is megtanulhat szó szerint bármit. Hárfaórától balettóráig mindent hirdetnek a neten. Ha a felnőtt színezőknél kicsit nagyobb kalandra vágysz, akkor mondom én miket próbáltam ki az elmúlt hetekben, hónapokban.

Kerámiafestés: pár hete találtam a belvárosban egy kreatív műhelyet, ahol pöpec módon el lehet sajátítani a kerámiafestés minden csínját-bínját. Tartanak kiscsoportos workshopokat, ahol nulláról (sziasztok, ez a pacsmagolószivacs) mondják el milyen eszközök és technikák léteznek. Ott helyeben csak azt a tálat/bögrét/figurát kell megvenned, amit festenél, az összes eszközt ők biztosítják, és persze ki is égetik a kész művet. Ha meg nincs szükséged segítségre, akkor egyedül is bármikor betérhetsz alkotni.

Vitorlázás: nyár, Balaton, hullámok. Nekem Ötvös Csöpi lebegett a szemem előtt, amikor évekkel ezelőtt kitaláltam, hogy vitorlázni akarok. És milyen jó, hogy minden nagyobb Balaton-parti városban van erre lehetőség. Füredtől Zamárdiig vagy fél tucat hely hirdet felnőtt vitorlás tábort, ami pont az, aminek hangzik. Általában egy hét (van ahol 2 hosszúhétvége), ami alatt nulláról megtanítanak vitorlázni. Vannak persze magasabb szintek is, és ha beleszerettél a sportba, akkor a jogsit is leteheted erre a különleges járműre.

Bútordekorálás, felújítás: Ez aztán az igazán hasznos hobbi! Meglepően sok olyan alkotóműhely van, ahol régi bútorokkal foglalkoznak. Némelyikben csak szépészeti beavatkozás folyik, például vintage stílusúra festhetjük a nagyi komódját, de van olyan, ahol a hibákat tanuljuk meg kijavítani, sőt, kárpitozó workshopot is találtam! Mit nekünk Ikea!

Vászonkép festés: Már megint festegetés. Jó igen, de egyfelől brutál kikapcsoló tevékenységről beszélünk, másfelől pedig ez teljesen más, mint a fentebb említett. És nem csak azért, mert edény helyett vászonképre festünk, hanem azért is, mert Van Gogh és Klimt képeit festheted meg két óra alatt. Bizony, tényleg kész lesz ennyi idő alatt, és ennél menőbb repro nem létezik!

Ékszerkészítés: Ha gyerekként szerettél gyöngyékszereket készíteni, akkor a felnőtt változatokat is szeretni fogod. Az üvegékszerkészítéstől kezdve az ötvösművészetig rengeteg különböző technikára találsz minikurzust, ahol elkészítheted pont azt az ékszert, pont olyan színben, amilyenre szükséged van, vagy amit megálmodtál.

 

Ráadásul most, hogy böngésztem kicsit kreatív hobbi témakörben, rá kellett jönnöm: igazából bármit, tényleg bármit ki lehet már próbálni közösségi kereteg között egy jó hangulatú workshop keretében. Úgyhogy ha van régi álmod, ne halogasd tovább!

  • 1762 2017. július 11 Életmód 2017. július 11.

    Facebook Comments