Szeptember elsején lesz a 3. budapesti Le Diner en Blanc
Írta:

Szeptember elsején lesz a 3. budapesti Le Diner en Blanc

Barátság, udvariasság, elegancia – ezeken alapul a „hófehér vacsora”.

 

Idén már 30 éve, hogy először megrendezték a Le Diner en Blanc-t – a fehér vacsorát 1988-ban François Pasquier és néhány barátja tartotta meg először, valószínűleg nem is sejtve, hogy öt kontinensen ünnepelt eseménnyé növi majd ki magát.

 

Hogy miért ilyen népszerű ez a rendezvény? Mert exkluzív – csak a korábbi résztvevők, illetve az általuk ajánlott személyek lehetnek ott, na meg azok a szerencsések, akik feliratkoznak a várólistára, és sikerül bejutniuk. A hófehér vacsora további különlegessége, hogy mindennek fehérnek kell lennie, az öltözékektől a kellékekig.

 

Ezen kívül a helyszínt is homály fedi, egészen a kezdésig: idén is csak közvetlenül a vacsora előtt hirdetik majd ki, hol is tartják. A szervezők mindig Budapest legszebb pontjai közül választanak – a nálunk rendezett első Diner en Blanc a Magyar Tudományos Akadémia előtt zajlott, míg a másodiknak a Vigadó tér adott helyet (ezekre a helyszínekre már nem számíthatunk).

 

Idén szeptember elsején rendezik majd meg a hófehér vacsorát. A meghívottaknak és várólistáról bejutott vendégeknek mindenképp ott kell lenniük, rossz idő esetén is. Az ételt maguk viszik, illetve az asztalt, széket és a terítéket is. Evés után lesz tánc, és az este végén a vendégeknek kell elpakolni maguk után, hogy nyoma se maradjon az eseménynek.

  • 1032 2018. augusztus 31 Belföld 2018. augusztus 31.

    Facebook Comments