Helló nyár, helló programok!

Helló nyár, helló programok!

Itt a nyár, nyakunkon a jobbnál jobb nyári programok, de méltánytalan módon mindig csak a zenei fesztiválokról van szó. Ezen most javítunk: összeszedtük az 5 legjobb programot az elkövetkező hónapokra, ha nem (vagy nem csak) a koncertek érdekelnek.

 

Szentendrei nyár és teátrum

2015. július 3. – augusztus 30.

A Szentendrei nyár mi más is lenne, mint egy óriási kulturális fesztivál, igazi összművészeti seregszemle, aminek központi elemei az 1969-ben alapított Szentendrei Teátrum előadásai, ahol idén például bemutatják a Hair-t, Petőfi Sándor: A helység kalapácsát; de lesz például Parno Graszt koncert, háromnapos szentendrei sörfesztivál, a nyár utolsó hétvégéjén pedig művészeti és gasztronómiai programokkal várnak: ez a Művészet és Mámor: III. Szentendrei Bor- és Gasztrofesztivál.

2152fotó:szentendreprogram.hu

Zsidó Nyári Fesztivál

2015. augusztus 30. – szeptember 6.

Ahogy már évek óta mindig, idén is lesz Zsidó Nyári Fesztivál Budapesten. A 2015-ös fesztiválról egyelőre annyit tudni, hogy közel harminc programmal várják a közönséget Budapest belvárosában. Az fesztivál ezúttal is a tradicionális zsidó kultúra elemeiből építkezik, de idén sem csak a judaizmus iránt érdeklődőket várják majd: a hagyományos műfajok, a kántorkoncert és az autentikus klezmer zene mellett kortárs előadók is bemutatkoznak a Dohány utcai Zsinagógában és környékén.

ElsaValle_3

fotó:litera.hu

Balatonfüredi Borhetek

2015. augusztus 11 – 30.

Ha már nyár, a balatoni programokról se feledkezhetünk meg: a háromhetes Balatonfüredi Borhetek a város turistaközpontjában, a Tagore sétányon kap helyet, ahol a borosgazdák hangulatos borsátraikban várják a vendégeket, akik a Balatonfüred-Csopaki borvidék legjobb borait kóstolhatják végig. És mivel nem igazi az élmény kulturális programok nélkül, a Kisfaludy színpadon idén is koncertek és előadások várnak, és persze végigjárhatjuk az elengedhetetlen népi- és iparművészeti kirakodó vásárt is.

8283

 

fotó:balaton.vehir.hu

Zempléni Fesztivál

2015. augusztus 13-23.

A Zempléni Fesztivál az észak-magyarországi régió legnagyobb nyári rendezvénysorozata kulturális– turisztikai– és gasztronómiai programokkal. A fesztivál helyszínei között idén is ott lesz Sárospatak, Tokaj, Sátoraljaújhely, Szerencs és más zempléni települések legszebb műemléki és szabadtéri helyszínei, ahol rangos komolyzenei koncertek, színházi-, táncos- és jazz estek, kirándulások, kiállítások várják a közönséget. Ráadásul a kiránduló koncertekkel eljuthatunk a legeldugottabb falvakig, várakig, vadászházakig, kis templomokig is, ahová magunktól biztos, hogy sose találnánk el.

imagefotó:fidelio.hu

Tihanyi Levendula Fesztivál

2015.06.13. – 07.05.

A levendula mindig fontos szerepet játszott Tihany történetében, így aztán a Belső-tó partján a   mai napig ennek a növénynek szentelik a nyár jelentős részét. A Levendula Fesztiválon a levendula termesztésének és feldolgozásának hagyományai elevenednek fel, kedvencünk a nagyi sütödéjének programja, ahol minden nap más és más felhasználását ismerhetjük meg a levendulának:

•             hétfőn: Levendulazsák készítés

•             kedden: Levendulás sütemény sütés

•             szerdán: Szappan nemezelés

•             csütörtökön: Levendulás buzogány fonás

•             pénteken: Levendula batyu készítés, levendula szörp főzés

Ha pedig valamelyik technika igazán megtetszik, akkor vegyünk részt a levendula-aratáson, ami egy levendula szedd magad, és ahol beszerezhetjük az egész éves levendula-készletet.

tihanyfotó:pozitivnap.hu

 

 

 

  • 2953 2015. június 01 Események 2015. június 01.

    Facebook Comments