IVANKA showroom nyílt Izraelben

IVANKA showroom nyílt Izraelben

Ha különleges építészeti megoldásokról beszélünk, akkor érdekes alakú épületek, egy-egy különleges anyaghasználat, vagy Zaha Hadid neve jut eszünkbe, pedig egy magyar dizájnstúdió betonnal hódította meg a világot.

 

Ők az IVANKA, azaz Ivánka Katalin és András 2002-ben alapított dizájnbeton vállalkozása, akik most Tel-Avivban nyitottak üzletet. A kezdetek óta eltelt több mint 10 évben a világ egyik vezető vállalata lettek az iparágukban, köszönhetően a progresszív dizájnnak és a különleges technológiai megoldásoknak, amik gyakran szinte az anyag lehetőségeinek határait is átlépik. Ráadásul a cég nem csak a gyártással foglalkozik, de tervezőiroda is egyben, így a legelső tervektől a mérnöki folyamaton át az átadásig tudják végigkövetni az alkotásaikat.

Az első nemzetközi sikereket 2009-ben érték el a Milánói Design Héten egy “SeeYou” fantázianevű sírkővel, majd 2010-ben az Aero Concrete Sound hangfallal arattak zajos siker, 2012-ben pedig kihoztak egy ‘CONCRETE GENEZIS’ nevű kapszulakollekciót, a világ első, építészet inspirálta ruházati kollekcióját, ami a textil és a beton felhasználásával készült.

1309805379_ivankabeton-fooldal

 

fotó: ivanka.hu

A most nyílt showroomban persze nem (csak) ennyire vad és különleges dolgokat kínálnak: falburkolatokat, mosdókat és konyhapultokat nézhetnek és vehetnek meg a kuriózumra vágyó izraeliek. Annál is inkább, mert az IVANKA híres az egyedi megoldásairól a mindennapi élet területein is, mint például a fürdőszoba kiegészítők, a helyszínen öntött lépcsők, könnyűbeton szerkezetek, vagy a fényáteresztő megoldások.

A kezdetek óta újraformálják a betonról való gondolkodást, bebizonyítva, hogy az nem csak egy hasznos, de érdektelen építőanyag, hanem szerves része az építészetnek és a dizájnnak egyaránt. Mi pedig szörnyen büszkék vagyunk rájuk ezért.

 

 

005_ivanka_genezis_collection_0055

fotó:q8concierge.files.wordpress.com

 

 

  • 1710 2015. május 13 Külföld 2015. május 13.

    Facebook Comments