Ilyen az iPhone 7: bejelentették, mutatjuk
Írta:

Ilyen az iPhone 7: bejelentették, mutatjuk

Ha az előző három széria sem hozott lázba, akkor ez sem fog, mi többiek viszont kezdhetünk gyűjteni a legújabb modellre.

 

Bejelentette az Apple a legújabb iPhone modellt, a fanatikusok pedig fellélegezhetnek: kicsit jobb, kicsit más és karnyújtásnyi távolságban van. Az összes apró változásba nem mennénk bele (arra ott a termék specifikációs leírása), de van jó pár alapvető különbség. A legszembetűnőbb, amivel legelőször találkozni fogsz az az, hogy nem csupán fekete, de egyenesesen kétféle fekete színben lesz elérhető az új széria. Lesz egy Jet Black fantázianevű fényes fekete változat és egy matt, sima fekete is. Meg persze marad a szürke, arany és roséarany szín is.

Másik nagy változás, amit már eddig is csiripeltek a madarak, és most be is bizonyosodott, az a jack csatlakozó. Jobban mondva annak a hiánya. Az új modellben már a digitális audio jel is a töltésre és adatkommunikációra használt ligntning csatlakozón keresztül érkezi. Persze lesz majd adapter a régi jackhez, de ha egyszerre szeretnéd a fülest és a töltőt is bedugni, nos, akkor választanod kell.

Szintén elég szembetűnő változás  lesz a dual kamera megjelenése. És ezalatt nem azt értjük, hogy előlapi kamera is van, ez alap, hanem hogy hátul lesz kettő. Ez csak a 7 plus modell esetében lesz így, a lényege pedig hogy végre normális optikai  zoom került ezzel az iPhone-ba. A telefonok  ugyanis általában csak digitális zoomolásra képesek, hiszen nincs rajtuk nagy teleobjektív, az eredmény pedig ugyanaz, mintha zoomolás nélkül készült képet nagyítanál és vágnál körbe. Pixeles. A két kamera viszont kétszeres nagyításig már tudja hozni azt a szintet, amit egy optikai zoom tudna.


Egyértelműen király viszont, hogy a hetes széria por- és vízálló lesz. Erre az IP67 szabvány a garancia, ami azt igazolja, hogy maximum 1 méter mélyen 30 percig nem ázik be a készülék. Beázás ellen eddig is elég jól szuperáltak az iPhone-ok, ezentúl még jobban fognak.

Ha a hatos modelleknél megszeretted a nyomásérzékelős megoldást, akkor a következő pontnak is örülni fogsz. Az új modelleknél már nem csak a képernyő, de a home gomb is nyomásérzékelős lett. Ehhez illően az egyes alkalmazásokba beépültek olyan funkciók, amelyekkel kifinomultabban kezelhetjük majd az appokat a nyomásérzékelő  segítségével.

Egyébként méretre gyakorlatilag ugyanakkora marad, mint elődje: a sima 7 4,7 hüvelykes, míg a 7 plus 5,5 hüvelykes kijelzőt kapott. Több különbség nem is nagyon lesz a két modell között. Mindkettő kicsit jobb, mint az elődje, és ha van felesleges 250-300 ezer forintod, akkor bármelyikre elköltheted. Magyarországra csak a második körben jön, tehát  a tengeren túli premier után egy héttel: az előrendelés szeptember 16-tól, a vásárlás szeptember 23-tól lehetséges.

forrás: 24.hu

  • 1016 2016. szeptember 21 Tech/tudomány 2016. szeptember 21.

    Facebook Comments