„Okosodnak” a háziállataink is
Írta:

„Okosodnak” a háziállataink is

Itt most nem arra kell gondolni, hogy mondjuk a kutyusunk megtanulja egyedül használni a vécét, mint anno a Minden6ó című filmben, hanem szigorúan technikai értelemben vett okosodásra. 

A fent említett okosodás egyik eszköze lehet a Buddy, ami tulajdonképpen egy minden infót a gazdinak közvetítő okosnyakörv. Beépített LED-ek segítségével még sötétben is jól láthatóvá teszi a kutyust, de talán ennél is menőbb, hogy a benne lévő GPS jeladó segítségével akkor is könnyen az eb nyomára lehet akadni, ha az már látótávolságon kívülre szaladt.

 

A nyakörvhöz egy androidos készülékekre, valamint iPhone-ra és iPadre is elkészített alkalmazás is tartozik majd, ami többek közt lépésszámlálóval és hőmérővel is ügyel majd a kutyus egészségére. Ezen kívül a tervek szerint egy olyan funkció is bele kerül, ami az állateledelről a doboz/konzerv lefotózása után megmondja, hogy annak a tartalma mennyire egészséges.

 

És ez még nem is minden. Japánban a cicákra is gondoltak, igaz, nem nyakörv formájában. A Cat Street View Map elsősorban a turistákra gondolva készült el, és egyelőre csak a hirosimai Onomicsi egy régióját térképezték fel vele. De sokak szerint nagyon érdekes, és remekül bemutatja a macskák nézőpontjából a világot. Már csak az kell, hogy kifejlesszenek számukra is olyan készülékeket, amiken ők is láthatják a Cat Street View Mapet – és ez talán nem is lesz olyan képtelenség pár év múlva.

fotó:i.telegraph.co.uk

  • 1531 2015. szeptember 12 Tech/tudomány 2015. szeptember 12.

    Facebook Comments