Végleg kimehet a divatból a barátkozás?
Írta:

Végleg kimehet a divatból a barátkozás?

A barátkozás, na meg a barátainkkal való csevegés nagyon is emberi dolgok, de ezeket is átvehetik tőlünk a robotok a – nem is olyan távoli – jövőben.

 

Melyikünk ne járt volna úgy, hogy ügyes-bajos dolgai, intézendői közepette egyszer csak valahogy abbamaradt a chaten való beszélgetés, barátkozás egy ismerőssel? Nos, szerintem mindannyian fogtuk már a fejünket, hogy „pedig még írni akartam neki, és erre meg arra de kíváncsi voltam”.

 

Nos, a jövőben könnyen lehet, hogy ezeket a beszélgetéseket lesz, aki – vagy inkább ami – folytassa helyettünk, ugyanis nemrég a TechCrunch Disrupt Hachathon verseny egyik projektjeként bemutattak egy csevegőrobotot. Irene Chang fejlesztése bemagolja a kedvenc kifejezéseinket, emojinkat és matricáinkat, és megpróbál úgy tenni, mintha tényleg mi nyomkodnánk a billentyűzetet.

 maxresdefault (1)

A demó alapján akár időpontot is tudna egyeztetni, mert hozzáférhet a naptárunkhoz is, szóval a találkozók egyszer csak megjelennének digitális naptárunkban, mintha csak maguktól szerveződnének le, miközben mi munkával vagy a családunkkal töltöttük az időt.

 

Szerintem az alapötlet jó is lehetne, mert sok időt spórolna az egyébként naphosszat Facebook Messengeren és egyéb chatprogramokon lógóknak, de én továbbra is abban hiszek, hogy a család és a barátaink éppen attól lesznek számunkra különlegesek, hogy rájuk szánjuk az időt – és ez épp úgy igaz a chatelésre, mint a személyes találkozóra, illetve annak leszervezésére.

  • 1071 2016. május 23 Tech/tudomány 2016. május 23.

    Facebook Comments