Legyél te is LEGO figura!

Legyél te is LEGO figura!

Újabb ékes példáját találtuk, hogy mindig van még őrültebb és még vagányabb termék a fogyasztói társadalom egén.

 

A saját fejünk mintájára készült, 3D nyomtatási technológiával előállított LEGO fejeket lehet rendelni interneten, például az etsy-n, bő tízezer forintért. LEGOt. A saját arcoddal. Egy igazi MiniMe. Elsőre nehéz felfogni ennek az ügynek a jelentőségét, de ha még mindig erős vonzalmat táplálsz a legozás iránt, akkor már bizonyára kapizsgálod. Felnőtt fejjel ugyanis elég nehéz megokolni a barátaink előtt a legomániát, a Funky3DFaces viszont a legmodernebb technológiával szabja igazán egyedivé a mini legofigurákat, amire már senki nem mondhatja hogy nem eszméletlenül menő!

12243450_1651925478413205_6038923905329195545_n

Fotó: funky3Dfaces.com

Ha szeretnél egy saját figurát (és miért is ne szeretnél?!), akkor mindösszesen annyi kell tenni, hogy két képet küldesz az arcodról, egyet szemből, egyet pedig oldalról a gyártónak. A Funky3DFaces pedig 3D nyomtatással előállítja a saját képünkre formált legofejet, ami homokkő alapú anyagból készül, 15 mm magas, és minden mini legotesthez kompatibilis.

newscafé_lego1

Az egész ötlet mögött álló cég, az ELAT3D eddig 3D nyomtatásos orvostechnikai eszközökben és építészeti modellekben utazott, azonban mint mondták, szerettek volna létrehozni valamit, ami vicces, és szélesebb tömegek számára is elérhető. Először 3D hűtőmágnesben gondolkoztak (és meg is valósították), majd megszületett a mini legofej ötlete. A Funky3DFaces a 2015-ös birminghami Comic Con-on debütált.

Amit külön szeretünk benne: hála a szabvány legofiguráknak, a saját képmásunkra gyártott fejet bármelyik testhez betekerhetjük: Marvel, Rohamosztagos vagy klasszik építőbábu szeretnél lenni? Fogd az eredeti, uncsi gyári figurát, szedd le a fejét, és nyomd a helyébe a saját király arcképed. Nem csak egoistáknak.

  • 2089 2016. január 22 Tech/tudomány 2016. január 22.

    Facebook Comments