Nemsokára virtuális valósággal mutatja az utat a Google Maps
Írta:

Nemsokára virtuális valósággal mutatja az utat a Google Maps

Olyan újítás jön a Google térképén, hogy leesik az állad.

 

Szinte mindenki ismer és használ valamilyen navigációs eszközt. Ezeken egy 2 dimenziós térképen egy vonal mentén haladunk a kis pöttyünkkel, mígnem megérkezünk az úticélhoz. Nemsokára viszont búcsút inthetünk ennek a jól ismert rendszernek. A Google beépítette a kiterjesztett valóság technológiát a térképszolgáltatásába, így az alkalmazásban megjelenő információkat nemsokára az aktuális és valódi környezetünkre vetítve mutatja majd.

A kiterjesztett valóság technológiát legtöbben talán a Pokémon Go nevű játékból ismerik. Ennek segítségével a tényleges fizikai környezetünkre vetítve megjelennek extra dolgok a telefon képernyőjén. A Pokémon Goban pokémonok, a Google térképen nyilak, amik mutatják, hogy épp merre menj.

Bár ez elsőre nem tűnik annyira lényeges változtatásnak a jelenlegi navigációhoz képest, a cég gyakorlatilag teljesen újragondolta a rendszerét. A virtuális valósággal kiegészült appot használva elég lesz csak felemelni a telefont, amely a kamerát használva az előttünk lévő objektumokra vetíti majd a helyes irány felé navigáló ikonokat és egyéb jelzéseket. A fejlesztéssel így az ismeretlen helyszíneken való tájékozódás a korábbiaknál sokkal egyszerűbbé válik. Ráadásul a közelben lévő helyek funkciót is belefejlesztették a programba, így a kamerán az ott lévő éttermek, bárok, kulturális intézmények is feltűnnek, és egyből további információkat kaphatunk az előttünk lévő helyről.

A technológia éles bevezetésének dátumát egyelőre nem tették még közzé, de a bejelentésen egy videóban megmutatták a gyakorlatban is, hogy fog működni:

  • 737 2018. május 21 Tech/tudomány 2018. május 21.

    Facebook Comments