Kipróbálnád a black metal jógát?
Írta:

Kipróbálnád a black metal jógát?

Viccnek indult, de annyian jelentkeztek, hogy végül megtartották a black metal jógaórát.

 

Légzőgyakorlatokkal kezdődött, relaxációval fejezték be – ha csak ennyit tudnánk, azt hihetnénk, hogy egy sima jógaóráról van szó, de a nemrégiben görög fiatalok által szervezett esemény igencsak különlegesre sikeredett, ugyanis ötvözték benne a jógát a black metallal.

 

Az ötlet igazából nem is így jött, hogy hú, de jó lenne ezt megvalósítani, hanem csupán viccnek indult a dolog. De miután több mint ötezren jelentkeztek a Facebookon, a szervezők úgy döntöttek, megtartják a jógaórát, és az oktató tényleg kitalált néhány különleges dolgot. Az óra tetőpontja például egy, a jógában varjú pózként ismert pozíció volt, de ezt most átkeresztelte „denevér” póznak.


Hogy az ötezer emberből mi alapján sikerült végül egy kis teremnyi embert kiválasztani a black metal jógaórára, azt nem tudjuk, de az egyik résztvevő elmondta: ő remekül érezte magát. Továbbá szerinte ezt az óratípust (már ha nevezhetjük így) neki találták ki, mivel 20 éve hallgat black metalt és 10 éve jógázik. Azért akart mindenképp eljutni az órára, mert kíváncsi volt, hogy a black metal zene intenzitását hogyan lehet kombinálni egy olyan relaxációs élménnyel, amit a jóga nyújt.

 

Hát, a kettő együtt szerintünk is nehezen fér össze, de az esemény elképesztően sikeresnek bizonyult. És szerintünk biztos, hogy ha lenne még ilyen, akkor is sorban állnának a jelentkezők.

  • 758 2018. május 22 Külföld 2018. május 22.

    Facebook Comments