Nem mindenkinek tetszene a Déli pályaudvar bezárása
Írta:

Nem mindenkinek tetszene a Déli pályaudvar bezárása

Egyelőre nem biztos, hogy a Délit lebontják, de már a lehetőség is felkorbácsolta az indulatokat.

 

A Magyar Hírlap weboldalát böngészve olvastam egyik nap arról, hogy a jövőben bezárhatják és lebonthatják a Déli pályaudvart. Hangsúlyozni szeretném, a dolog egyelőre csak egy lehetőség, amiről a lap munkatársai kormányközeli forrásokból értesültek. Úgy tudják, a Délivel határos Vérmező park „folytatása” foglalhatja el a helyét, illetve a vasúti sínek felszedése után P+R parkolót létesítenének ott.

 Vérmező_park

Ez egyesek szerint praktikus lenne, mert a pályaudvart érintő villamos- és buszjáratokra, illetve a 2-es metróra is itt szállhatnának fel azok az ingázók, akik Budára érkeznek. Mások szerint viszont elhibázott ötlet ide P+R parkolót építeni, hiszen azokat mindig a városok szélére, illetve külvárosokba tervezik, többek közt a városkép megóvásának szempontjából.

 

Ha megvalósulnak a tervek, akkor a jelenlegi pályaudvar szerepét a kelenföldi töltené be, aminek megnőtt ugyan a szerepe az elmúlt időszakban, de sokak szerint elhibázott döntés lenne pályaudvarnak kinevezni, hiszen csak egy állomás, ahol – egy kommentelő gondolatát idézve – „több irányban a vonatok felét le kellett mondani, mert nem fértek oda be”, amikor falomlás miatt a kelenföldi állomás vette át a Déli pályaudvar szerepének egy részét.

 

Nos, azt nem tudjuk, mi lesz a Déli biztos jövője, de az szerintem biztos, hogy nem az a megoldás, hogy lebontás esetén a pályaudvar-szerepet teljes mértékben, csak és kizárólag Kelenföld vegye át. De ez még a jövő zenéje (lehet).

 

  • 1435 2016. január 21 Belföld 2016. január 21.

    Facebook Comments