Hivatalos! Oscar-jelölt a Testről és lélekről
Írta:

Hivatalos! Oscar-jelölt a Testről és lélekről

Idén is megismétlődhet a csoda.

 

Szinte hihetetlen és mégsem az: 2016 és 2017 után ismét szurkolhatunk magyar filmért az Oscar gálán. Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről bekerült az 5 legjobb idegen nyelvű film közé. A siker szinte várható volt, a Testről és lélekről ugyanis számtalan díjat bezsebelt a tavalyi évben. Ezek közül a legfontosabb talán a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál fődíja, illetve a legjobb női főszereplőnek járó Európai Filmdíj, amit a női főszereplő, Borbély Alexandra a könnyeivel küszködve vett át.

A magyar film erős mezőnyben indul: egy chilei (A Fantastic Woman), egy libanoni (The Insult), egy orosz (Szeretet nélkül) és egy svéd (Négyzet) alkotással lesz versenyben a díjért, amelyet a phjongcshangi téli olimpiai játékok miatt a szokásos február helyett március 4-én adnak át Los Angelesben, 90. alkalommal.

Külön érdekesség, hogy az Oscar-jelölés után előrehozta a film premierjét a Netflix. A cég még novemberben vette meg a Testről és lélekről amerikai forgalmazási jogait, és eredetileg február 21-re volt kitűzve a premier dátuma, miután azonban hivatalos lett az Oscar-jelölés, a streaming szolgáltató újragondolta az ütemezést. Három héttel előrehozták a bemutatót, így az amerikai nézők már február 2-án megnézhetik a szerelmes szarvasok történetét.

A filmet ezidáig összesen 92 országban mutatták be, és az Oscarig még hat vetítésre van lehetőség külföldön.

  • 1007 2018. január 29 Belföld 2018. január 29.

    Facebook Comments