3 rossz szokás amelyekkel számolj le az új évben
Írta:

3 rossz szokás amelyekkel számolj le az új évben

Mielőtt bármit megfogadnál az új esztendőre, számolj le az alábbiakkal – egyszer s mindenkorra. Nemcsak egyszerűbb, átláthatóbb lesz az életed minden téren, hanem összességében sokkal boldogabb is.

 

1. Túlvállalás, ígérgetés – hányszor csúszunk bele abba a hibába, hogy elvállaljuk még ezt, meg azt, meg amazt, holott amúgy is rengeteg a dolgunk. De hát hogyan is „rázhatnánk le” a főnökünket, a párunk anyukáját vagy a Nagyit? Pedig a titok nyitja nagyon is egyszerű, mindössze egyetlen szócska: NEM. Nemet mondani meg lehet tanulni, nem ciki például gyakorolni otthon (egyedül, a tükör előtt vagy a párunkkal), vagy a kisboltban (amikor a harmadik péksütit is ránk akarják beszélni, pedig igazából a másodikra sincs szükségünk), és hidd el, lehet nagyon udvariasan is csinálni. Így senki sem fog neheztelni rád, neked meg több időd marad – értelmesen – arra, mit tényleg meg kell tenned.

 

2. Halogatás – ezt a jelenséget is hányan ismerjük… mert bizony vannak olyan kötelezettségeink, amelyekre bármennyire szeretnénk is, nem mondhatunk nemet. Mit tehetünk? Ne halogassuk ezeket a teendőket, akkor csak felszaporodnak, és minden sokkal rosszabb lesz. Írj te is listát minden héten, illetve minden nap, és oszd el úgy a teendőket, hogy a nehezebbeket mindig kövesse egy olyan, amelyet akár fél perc alatt is meg tudsz csinálni (például a munkahelyi növénykéd megöntözése). Ezek a félperces teendők a pszichológusok szerint is remek motivációt jelentenek, hatékonyabbnak fogod magad érezni ezektől, és ismét lesz lelki erőd nekiállni valami nehezebbnek. Hajrá!

 

3. Otthoni „hadi állapotok” – ha állandó a káosz a lakásodban, akkor egy idő után óhatatlanul ez uralkodik majd el az életed minden területén. Ugye, hogy nem hiányzik? Rajta hát, tegyél rendet, szabadulj meg a felesleges holmiktól, és tegyél végre a hetek óta uralkodó penészfoltok ellen. Nem zavar? Pedig nagyon egészségtelen, ha penész van jelen a lakásban. Amint rászánod magad az eltávolítására, mi azt javasoljuk, válassz a természetes módszerek közül. Kiváló lehetőség például a Hiilibag, ami tulajdonképpen egy bambusz szénnel töltött zsákocska. Teljesen természetes, antiallergén, kisállat- és bababarát, ráadásul nemcsak a penész ellen nyújt megoldást a levegő páratartalmának szabályozásával, hanem a méreganyagokat is megköti, és a kellemetlen szagok megszüntetésében is segít. Használata nagyon egyszerű: csak tedd oda, ahol jobb levegőre vágysz (nappali, autó, konyha, szemetes mellett, hűtő, gyerekszoba, stb.), és ennyi. Tisztítása mindössze annyi, hogy háromhavonta ki kell tenni 3-4 órára a napfényre, hogy megtisztuljon, utána tovább használhatod, 2 évente kell csak cserélni.

Tetszik? Akkor olvass még több érdekességet a Hiilibagről itt: www.hiilibag.hu

  • 683 2019. január 03 Belföld 2019. január 03.

    Facebook Comments