Rubik-kockás cipőt dob piacra a Puma
Írta:

Rubik-kockás cipőt dob piacra a Puma

A leghíresebb magyar találmány inspirálta az új őszi kollekciót.

 

 

Ha van olyan dolog, ami igazán magyar, és amire igazán büszkék lehetünk, az a Rubik-kocka. A különleges logikai játékot 45 éve, 1974-ben találta fel Rubik Ernő, eredetileg építészhallgatóknak, azóta viszont nem csak az egyetemistákat hódította meg a játék. Csak Magyarországon már több mint 1 millió darabot adtak el belőle, ráadásul kétévente Rubik-kocka bajnokság is van, ahol a legjobbak pár másodperc alatt rakják ki a fejtörőt.

 

A kocka különlegessége abban rejlik, hogy bár elvileg egyáltalán nem megoldhatatlan rejtvényről van szó, a gyakorlatban mégis meggyűlik az ember baja a kirakásával. Bebizonyították, hogy maximum 20 tekerésből minden kombinációból kirakható, ám mivel összesen 43 252 003 274 489 856 000-féle állása lehet, a megoldás azért koránt sem egyszerű.

 

A Rubik-kocka ráadásul nem csak a logikai játékok kedvelőit hozza izgalomba: élénk színeivel a divatvilágot is megihlette. Idén ősszel a Puma piacra dobja a PUMA X RUBIK nevű kollekciót,  ami felnőtt- és gyerekcipőket, pólót, és pulóvert is tartalmazni fog, és ötvözik a Puma lazaságát a Rubik-kockák színvilágával és játékosságával. Alig várjuk!

  • 714 2019. október 22 Belföld 2019. október 22.

    Facebook Comments