Cukornád alapú LEGO-t dob piacra a játékgyár
Írta:

Cukornád alapú LEGO-t dob piacra a játékgyár

A LEGO Csoport elkötelezte magát a fenntarthatóság mellett, és íme az első eredmény. 

 

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, nekem a játékgyártás még sosem jutott eszembe, amikor a műanyagszennyezésről esett szó. Műanyag palack és zacskó igen, állatfigurák és építőelemek nem. Szerencsére a dán játékgyártó, a LEGO ebben előttem jár, és évek óta próbálja kommunikálni a zöld intézkedéseit. Egy milliárd dán koronából, azaz durván 42 milliárd forintból létrehozták a Fenntartható Anyagok Központját (Sustainable Materials Centre), ahol azt kutatják, milyen fenntartható alternatívákkal lehetne helyettesíteni a jelenleg felhasznált anyagokat.

A kutatások első eredménye pedig már idén a boltok polcaira kerül. Ezek a LEGO új, cukornád alapú polietilénből készülő elemei, amik kinézetükben, minőségükben, felhasználhatóságukban teljesen megegyeznek a hagyományos építőelemekkel, csak növényi alapanyagokból készülnek. A cég tényleg komolyan gondolja a kizöldülést: csatlakoztak a WWF Bioműanyag Nyersanyagszövetségéhez, és szélerőművekbe is fektetnek, hogy a legókockák előállításához szükséges energiát megújuló energiatermeléssel ellensúlyozzák. 2030-ra pedig azt ígérik, hogy nullára csökkentik a folyamataik során keletkező hulladékot és minden játékuk fenntartható forrásból származó anyagokból fog készülni!

A környezetvédelmi törekvésekből egyébként a magyar gyár is kiveszi a részét: a nyíregyházi létesítmény 2014-ben kezdett bele az egyedülálló élőhelymegőrzési projektjébe, melynek keretében 26 hektárra telepítettek őshonos növényfajokat – írja az ecolounge.hu.

 

  • 950 2018. március 20 Belföld 2018. március 20.

    Facebook Comments