Ez minden, amire vágytunk! Itt a borból készült jégkrém
Írta:

Ez minden, amire vágytunk! Itt a borból készült jégkrém

Jobb, mint a fröccs, és ezerszer menőbb, mint a sima jégkrém!

A borból és pezsgőből készült fagyik évek óta hódítanak. Mire azonban megszokhattuk volna, hogy egy különlegesebb helyen már kadarka és olaszrizling fagyit is nyalogathatunk, itt az újabb őrület. Ráadásul magyar ötletgazdák fejéből pattant ki. Összeállt a DiVino nevű borozó és borszaküzlet az Anjuna nevű jégpop készítővel és bemutatták a borjégkrémet! A jégbe zárt bor vágya a borbár mögött álló emberek fejéből pattant ki, majd az ötlet alapján az Anjuna Ice Pops csapata előállt a Summerwine kollekcióval, azaz négy borjégkrémmel rukkoltak elő. A különlegességeket a két márka üzleteiben kóstolhatjuk meg, de a saját borukból készült fagyiból a borászatok is tartanak.

bor

A Divino és az Anjuna boros jégkrémkollekciójának darabjai:

  • Bolyki Pincészet – Egri Bikavér: Erdei gyümölcsös bikavér jégkrém, a felső 1/3-a kolumbiai étcsokoládéba mártva. 3% alkoholtartalom
  • Miklós Csabi – Királyleányka: Narancsos fehér bor jégkrém, benne friss eperszeletekkel. 3,5% alkoholtartalom
  • Dúzsi Tamás Pincészete – Rozé: Epres “rozéfröccs” jégkrém. 6% alkoholtartalom
  • Homola Pincészet – 100% Balaton: Sárgabarackos fehér bor jégkrém. 3% alkoholtartalom

És igen, jól látod. Ez pont azt jelenti, hogy a készítés során egyszerre őrizték meg a jégkrém gyümölcsös jellegét, és a borok ízvilágát, ráadásul az alkoholtartalmat is sikerült jégbe zárni. Nem csak jól hangzik, de eszméletlenül finom is!

  • 1467 2017. augusztus 15 Egyéb 2017. augusztus 15.

    Facebook Comments