Írta:

Magyar Jazz Ünnepe

Szereted a jazzt? Akkor biztosan a te naptáradba is piros betűs ünnepként került be idén április 17-18, a Magyar Jazz Ünnepe.

A Magyar Jazz Ünnepe idén tavasszal is megrendezésre kerül, április 17-18-án, – immár sokéves hagyományt követve. A rendezvény középpontjában ez alkalommal is a műfaj legpezsgőbb helyszíne, a Budapest Jazz Club (BJC) áll, a fellépőket pedig az előző évek hagyományához híven a legjobbak legjobbjai közül válogatja a Magyar Jazz Szövetség.

 

Természetesen most is ügyelnek arra, hogy ne csak a műfaj törzsközönsége kapjon kedvet az eseményhez, illetve az itt hallható előadók zenéjéhez, hanem szélesebb körben is népszerűsíteni tudják a jazzt.

 

A fesztivál célja, hogy lehető legszélesebb keresztmetszetében mutassa be a műfaj jelenét és jövőjét: a fellépő formációk között a sztárok mellett helyet kapnak a fiatalabb, modern irányzatokból inspirációt merítő zenekarok is.

 

A koncepció idén sem változik: az első napon a zenei intézmények hallgatóiból alakult formációk kapnak bemutatkozási lehetőséget, majd a rendezvény keretében adják át a Szabó Gábor-életműdíjat. A sorozatot a BJC Jam Session zárja, ami már hagyományosnak tekinthető örömzenélés.

https://www.youtube.com/watch?v=Zulv8pIbXNM

 

A program:

 

Április 17

19.00: Megnyitó, díjátadók

19.30: Csík Gusztáv Trió feat. Joan Faulkner

20.30: Oláh Szabolcs Quintet

21.30: Syrius Legacy

22.30: BJC Jam Session

 

Április 18

20.00: Szõke Szandra Quintet

21.00: Berki-Sárik duó

22.00: Trio á la Kodály feat. Bognár Szilvia

23.00: BJC Jam Session

  • 1210 2015. március 28 Események 2015. március 28.

    Facebook Comments