Sokan eddig is szerettük, de immár hivatalosan is a világ legjobb olasz éttermei közt említik a Trattoria Pomo D’orót.
Azt nem tudjuk, hogy pontosan kik és pontosan mikor tesztelték, de tény, hogy Gianni Annoni Arany János utcai olasz éttermét két év tesztelés után (!) választotta be a Ristorazione Italiana Magazine – Italyan Stlye által felkért olasz szakmai zsűri a világ legjobb pizzát is készítő olasz éttermei közé.
„Egy pizzakemencével rendelkező trattoria számára ez olyasmi, mint egy fine dining étteremnek bekerülnie a Michelin Guide kiadványba – mondta Gianni az elismerés kapcsán, majd hozzátette – Az egyes országokban az Olasz Kereskedelmi Kamarák ajánlásával került sor a tesztelésre, úgyhogy én azt gondolom, hogy az elmúlt 16 év töretlen lelkesedése, kitartó munkája kellett ahhoz, hogy bekerüljünk a nominált éttermek közé.”
A tesztelésnél legalább annyira fontos szempont volt, hogy valóban jó minőségű olasz alapanyagokat használjon a konyha, fatüzelésű kemencében süljenek a pizzák és a hely autentikusan képviselje az olasz konyhát, mint az, hogy a vendégek szeressék és pozitívan meséljenek róla.
Gianni szerint a siker titkát a jó minőségű, friss alapanyagok, a jó beszállítók, a dolgozni és inspirálódni vágyó munkatársak, illetve a séf, Rosario Simeoli séf kvalitásai – vagy talán inkább ezek összessége adja.
Mit együnk a Pomo D’Oróban?
Egyelőre csak a tésztáikat és rizottóikat kóstoltuk, ezért ezek közül tudunk ajánlani. Kihagyhatatlan kedvencünk a Papfojtó tészta, természetesen a pizzájuk (mert isteni), de egy jó lasagnéval vagy tengeri finomságokkal gazdagított rizottóval sem lehet melléfogni. Extra tipp: borlapjuk minőségi, finom borokat rejt, érdemes a pincérek segítségét kérni a választáshoz (nem beszélnek rá semmire, viszont rengeteg időt lehet spórolni, ha segítenek a választásban).