Egyeztettél már adatokat a bankoddal?
Írta:

Egyeztettél már adatokat a bankoddal?

Ha hozzám hasonlóan te is csak akkor keresed a bankod, ha bármi SOS van, és nem annyira követed napi szinten, hogy esetleg valami miatt mégis beszélned kellene velük, akkor a következő pár sort mindenképp olvasd át. Ja, és jegyezd meg a határidőt is!

 

Az MNB ismét figyelmeztetést adott ki, hogy idén június 26-ig minden pénzügyi intézménynek el kell végeznie azon ügyfeleinek a teljes körű ügyfél-átvilágítását, akikkel 2017 júniusa előtt létesített ügyfélkapcsolatot, és akik esetében nem rendelkezik a jogszabály által előírt adatokkal, dokumentumokkal. Hogy miért?

 

„A 2017 júniusában hatályba lépett pénzmosás és terrorizmus-finanszírozás elleni törvény (Pmt.) előírása szerint a magyarországi hitelintézeteknek legkésőbb idén június 26-ig teljes körű ügyfél-átvilágítással kell rendelkezniük valamennyi ügyfelükről. Ennek hiányában 2019. június 27-től az adott bankok, takarékszövetkezetek vagy egyéb kötelezett pénzügyi intézmények nem teljesíthetik az érintett fogyasztók vagy vállalati ügyfelek megbízásait” – vagyis leegyszerűsítve befagyaszthatják a bankszámláikat, írja az Index.

 

„Az ügyfél-átvilágításhoz szükséges adatok, dokumentumok postán, élő videóbanki vagy netbanki úton is megadhatók. A Magyar Nemzet banki körképéből kiderül, hogy a különböző bankok, különböző módokon fogadják az ügyfelek adatait. Van ahol elektronikusan, máshol postai úton és személyesen lehet elvégezni a kötelező adategyeztetést, az MNB annyi könnyítést tett, hogy engedélyezte a videóhíváson át történő azonosítást is” – teszik hozzá.

 

Ne feledd tehát, június 26 a határidő, addig mindenképp keresd fel a bankod adategyeztetés miatt!

 

Forrás: Index.hu

  • 792 2019. április 10 Belföld 2019. április 10.

    Facebook Comments