Karácsonyi meglepetés az Operától
Írta:

Karácsonyi meglepetés az Operától

Idén sem marad el A diótörő – 2020. december 24-én egy napig ingyen nézheted meg az Operaház Facebook oldalán és az Origo.hu –n.

 

Ha megkérdeznénk tőled, mi minden tartozik számodra a Szentestéhez és a Karácsonyhoz, talán te is kapásból rávágnád, hogy a szépen feldíszített fa, az ajándékok, a bejgli, a szaloncukor, a karácsonyi menü – és persze, A diótörő.

 

Idén persze, a koronavírus-járvány miatt valószínűleg te is biztos voltál benne, hogy ezt a mesés balettet sehol sem láthatod élőben. Az Opera viszont a modern technika vívmányainak köszönhetően, az OperaLive-közvetítéssorozat különkiadásában december 24-én délután 3 órától december 25-én éjfélig elérhetővé teszi az előadás 2016-ban rögzített felvételét az Operaház Facebook-oldalán https://www.facebook.com/Operahaz , és az Origo.hu -n.

 

„Az E. T. A. Hoffmann A diótörő és az egérkirály című meséje nyomán született klasszikus balett 1950 óta szinte minden évben a Magyar Állami Operaház karácsonyi repertoárjának része, a sorozat eddig mindössze az 1956-os forradalmat követően, illetve az Ybl-palota előző felújítása idején, 1981-82 között szakadt csak meg” – olvastuk a Magyar Állami Operaház honlapján.

 

Az OperaLive- közvetítések keretében az intézmény más, az ünnepekhez kapcsolódó előadásokat keresztmetszetben mutat be, így december 26-án Händel Messiás című oratóriumából, december 27-én Puccini Bohémélet című operájából, december 30-án pedig ifj. Johann Strauss A denevér című operettjéből csendülnek fel részletek zongorakísérettel.

 

Forrás: Opera.hu

  • 1593 2020. december 23 Belföld 2020. december 23.

    Facebook Comments