Magyar luxuscsokival hódítaná meg a világot egy szír kereskedő
Írta:

Magyar luxuscsokival hódítaná meg a világot egy szír kereskedő

Két világ egyesül az Andrássy úti luxus édességüzletben.

 

Az utóbbi években nem sok jót hallani Szíriáról, most mégis egy szír üzletember teheti fel Magyarországot a luxuscsokoládék képzeletbeli világtéréképre. Bassam S. Ghraoui szír-magyar üzletember ugyanis nagy fába vágta a fejszéjét. A Ghraoui-t, ami a saját csokoládémárkája, Budapest sugárútjáról indítja világhódító útjára. Az üzletember több, mint 200 éves kereskedőcsaládból származik, 5 évvel ezelőtt hagyta el hazáját, és vele együtt ottani üzleteit.  Üzleti kapcsolata 1991 óta volt Magyarországgal, így mégsem annyira meglepő, hogy itt kezdett neki a nagyszabású vállalkozásának. Jobban mondva itt indítja újra, hiszen a háború előtt virágzó csokoládégyára és üzlete volt Damaszkuszban.

choco_v1

A lélegzettelállító csokoládépalota júniusban nyílik az egykori Mendl-palotában, ami a luxusbutiknak hála alapos felújításon esett át: visszakapta eredeti homlokzatát, a belsőt pedig az eredeti állapotok és a kelet varázsának elegye alakította.

De hogy rátérjünk a lényegre: a csoki. Ghraoui honlapján olyan különlegességek szerepelnek, mint a szezámmagos croquant, a narancsgerezd alakú naranccsal töltött csokoládé, a mandulával töltött kandírozott datolya, étcsokoládéval bevonva, vagy a szultánkenyér. Ezek a bonbonok mind alapanyagaiban, mind kinézetükben és ízvilágukban a legfelsőbb kategóriát képviselik.

V_SP6_Secondary_optional_00sHIGHRES

A 178 négyzetméteres boltba kerülő különleges csokoládékat egyelőre Csepelen gyártják, de másfél év múlva már egy 560 fős hatvani üzemből fognak kikerülni a pralinék és a bonbonok. A tervek szerint Budapest lesz a bázisa a cég nemzetközi terjeszkedésének: lesz Ghraoui-üzlet Dubajban, Katarban, Berlinben és Bécsben, de ahogy Bassam mondja, “ez egy magyar márka lesz”.

“Innen szeretnénk meghódítani a világot, és szeretném, ha a magyarok büszkék lennének erre a csokoládéra.” – mondja a szír származású üzletember.

 

(Forbes)

 

  • 1105 2017. május 30 Belföld 2017. május 30.

    Facebook Comments