Egy óra alatt a Balcsira: itt az új MÁV-menetrend, aminek mindenki örülni fog
Írta:

Egy óra alatt a Balcsira: itt az új MÁV-menetrend, aminek mindenki örülni fog

Komoly fejlesztések történtek.

 

Azzal, hogy véget ért az iskolai év, hivatalosan is megnyílt a Balatoni szezon. Mostantól minden közlekedési társaságnál a nyári menetrend van érvényben, ám míg néhol ez ritkuló járatokat jelent, nem így a magyar tenger felé tartó járatokon. A MÁV közzétette a június 16-tól augusztus 26-ig érvényes nyári menetrendjét és a kapcsolódó információkat, ami igen kellemes meglepetéseket tartogat. Ahogy azt már az elmúlt években megszokhattuk, a nyári időszakban több és korszerűbb szerelvények közlekednek a Balatonra és ezzel együtt a Velencei tóra is.

Az viszont új és nagyszerű hír, hogy a dél-balatoni vasútvonal felújítása révén csökkent a menetidő és pontosabban közlekednek a vonatok. Budapest és Siófok között hétvégenként 90 darab személyszállító vonat közlekedik, átlagosan 30 percenkénti indulással, és például a Siófoki Flirt sebesvonattal alig több, mint egy óra alatt már a Balatonnál is lehetünk! Ez a járat ugyanis 1 óra 6 perc alatt teszi meg a Kelenföld–Szabadifürdő utat.

A Balaton mindkét partján korszerű, légkondicionált motorvonatok, InterCity-kocsik, hétvégén pedig plusz vonatok is közlekednek, amelyek többségén a kerékpárszállítás lehetőségét is biztosítják. Erre már bátran kijelenthetjük: ez a nyár is jól indul!

  • 1057 2018. június 21 Belföld 2018. június 21.

    Facebook Comments