Meglepődtél? Ide vágynak a magyar fiatalok
Írta:

Meglepődtél? Ide vágynak a magyar fiatalok

Legalábbis egy új felmérés szerint, melyben a 18-24 év közöttiek utazási szokásait, terveit és céljait vizsgálták meg internetes kereséseik alapján.

 

A Klikkmánia keresőmarketing ügynökség és az STA Travel utazási iroda közös kutatásából kiderült, hogy a hazai fiatalok – 18-24 év közöttiek – táborából sokan vágynak az Egyesült Államokba, ott is főleg New Yorkba, de sokakat vonz pálmafáival és homokos tengerpartjával Miami is.

 

Akik nem utaznának ilyen messzire, azok Törökországgal is beérnék, majd a listán Anglia – elsősorban London – és Párizs következik. Hazánkhoz legközelebb Prágát részesítik előnyben a legtöbben ebből a korcsoportból, valószínűleg részben azért, mert a cseh fővárosban egy hosszú hétvégét akár pár tízezer forintból is ki lehet hozni.

 

A keresések alapján azt is leszűrték, hogy a fiatalok szeretnének olcsón utazni, és sokan használnák külföldön a jogosítványukat is. Szállások tekintetében pedig új lehetőségeket részesítenek előnyben, sokan érdeklődnek például a couchsurfing iránt.

  • 841 2017. augusztus 17 Belföld 2017. augusztus 17.

    Facebook Comments