Új magyar app forradalmasítja az albérletpiacot
Írta:

Új magyar app forradalmasítja az albérletpiacot

Megismerheted a „mások oldalt”.

Ha próbáltál albérletet keresni mostanában, tudod mekkora a baj. Lehetetlen áron is alig van szabad albérlet, amibe ráadásul kutyával, gyerekkel lehetetlenség beköltözni. A bérbeadók most szabadon válogathatnak, hogy fiatal vagy idősebb, nő vagy férfi, egy vagy két bérlőt szeretnének, és meg is teszik. Mert persze nekik is bőven vannak rossz tapasztalataik a soha nem fizető, de a lakást lelakó bérlőkről.

Pont erre a problémára lett kifejlesztve a Smartlet. aminek bizalmi alapú értékelő rendszerén bárki megnézheti, hogy érdemes-e az adott emberrel üzletelni. Mint a Tripadvisor, csak albérletekre. Az ötlet alapja a több száz hasonló, értékelős app, az újdonság, hogy ezt az albérletpiacra is alkalmazták. A Smartletben bérlői és bérbeadói profilt lehet létrehozni, attól függően, hogy a csatatér melyik oldalán állsz. Így mindkét oldal megbizonyosodhat róla, kivel is üzletel valójában.

“Az ötlet egy korábbi negatív tapasztalatomból jött. Ki akartam adni a lakásomat, az ingatlanügynök annak rendje és módja szerint hozta egymás után az embereket, akikről semmit sem tudtam. Megállapodtam az egyikkel, aztán esküdözött, hogy azonnal kiveszi, majd kifelé menet elkezdett alkudozni mindenféle részletről – ekkor ütött be, hogy nekem ehhez nagyon nincs kedvem, és hogy miért kell időt elvesztegetnem erre? Bárcsak tudnám előre, miféle érdeklődő érkezik hozzám, mert a közösségi oldalak nem biztos, hogy hiteles képet adnak” – mesélte Bajor Tamás, a Smartlet egyik alapítója a welovebudapestnek.

Mi már regisztráltunk!

 

forrás: welobebudapest.com

  • 1073 2016. október 25 Belföld 2016. október 25.

    Facebook Comments