Novemberi programajánló: tudjuk mit csinálsz ebben a hónapban
Írta:

Novemberi programajánló: tudjuk mit csinálsz ebben a hónapban

 

A téli időszámítás kezdetével nekünk kicsit elment a kedvünk a házon kívüli programoktól. A sötét és hideg nem vonzó lehetőség, ám hogy meggyőzzük magunkat – és titeket – hogy érdemes kimenni, összegyűjtöttük november legígéretesebb programjait.

 

Országos Rajzfilmünnep, november 03- 05.

Az Animáció Világnapja után immár ötödször kerül megrendezésre a Rajzfilmünnep a KEDD animációs műhely által. A három napos rendezvényen a több mint száz éves magyar animáció történetének legnépszerűbb filmjei mellett a kortárs magyar és európai rajzfilmeknek is jut hely. Ki ne emlékezne a Magyar népmesék sorozat főcímdalára, amit esténként együtt fütyültünk a kismadárral, a Fürge rókalábak kezdetű rajzfilm slágerre, vagy az “MZ per X, MZ per X jelentkezz!” hívó mondatra? És ki ne hallott volna még a Bogyó és Babócáról? Az országos programsorozathoz idén már több mint 50 város és 60 helyszín csatlakozott. Az egyedülállóan gazdag rajzfilmkínálat mellett a helyi szervezők más programokkal is készülnek. Többek között lesz bábjáték, színezés, rajzverseny, tánc- és színházi előadások és még ezernyi más izgalom.

Márton napi vigasságok, november 10-12.

Idén Márton nap, azaz november 11 pont szombatra esik, így szerte az országban 2-3 napos programokkal várnak. A Márton-nap – ezt valószínűlem mindenki tudja – egyet jelent a libalakomával. A hagyomány szerint Márton napja a karácsony előtti 40 napos böjt előtti utolsó ünnepnap, ezért ezen a napon rendszeresek voltak a lakomák, bálok, vásárok. Ilyenkor nagy evés-ivást rendeztek, hogy a következő esztendőben is bőven legyen mit fogyasztani. És ha már libasült, mellé szinte mindenhol jó bor is dukál, a kicsik pedig megismerkedhetnek a tollas jószággal és a néphagyományal is.

Társasjátékok ünnepe, november 25-26

Vádoljatok minket részrehajlással, de még egy játékos programot hoztunk. Lehet csak velünk van ez így, de ebben az egyre rosszabb időben nagy szükségünk van a vidámságra. A társasjátékok ünnepe ugyanakkor egyértelműen nem gyerekfesztivál: 350 asztal, 60 játékmester, 2000 társasjáték, 3000 m2-en, 6 teremben. És igen, lesz külön gyerekterem is, a 3-7 éves korosztály számára. A társasjátékozás ugyanis igazi közösségi élmény, amely erősíti a társas kapcsolatokat, és az sem meglepő, hogy egyre nagyobb az igény a felnőtteknek is élményt nyújtó stratégiai, illetve partijátékokra.

  • 951 2017. október 30 Események 2017. október 30.

    Facebook Comments