Szuper málnás, rózsaszínű csoda.
2007 óta minden év augusztus 20-ára elkészül Magyarország hivatalos tortája. A versenyen az ország bármely cukrászata nevezhet, az ő alkotásaikból pedig egy neves szakmai zsűri választja ki a legjobbat. Feltétel, hogy magyaros ízvilágú, az ünneppel vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákkal lehetett nevezni, és az is, hogy szigorúan csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak. Idén 31 torta közül választotta ki a zsűri azt a süteményt, mely méltónak bizonyult a Magyarország Tortája címre, ez pedig nem más, mint Tóth Norbert dunaföldvári cukrászmester alkotása, a Boldogasszony csipkéje.
A torta a nevét a fő összetevőjéről kapta, a Boldogasszony csipkéje ugyanis a málna népies elnevezése. A 2019-es Magyarország Tortája nem aprózta el ennek a gyümölcsnek a felhasználását: egy torta több, mint 600 gramm málnát tartalmaz. Roppanós réteg, málnás áztatóval átitatott piskóta, málnás-fehércsokoládés krém, citromos-bazsalikomos felvert ganache, málna lekvár és málnás meringue alkotják a tortát. A csipkét a torta tetején a citromos, bazsalikomos felvert ganache idézi, melyek közeit málna lekvár tölti ki. Liofilizált málnadarabokkal megszórt meringue-gekkel és zöldre színezett fehércsokoládé lapkákkal díszítették.
Idén is kihirdették a Magyarország Cukormentes Tortáját is, ami Gyuris László, a szegedi A Cappella Cukrászda aranykoszorús cukrászmesterének műve lett, a Kicsi Gesztenye. A torta ízvilágát a gesztenye alapozza meg, melyet a kellemesen savanykás áfonya és a mogyorós ropogós teszi teljessé. Az édesség tetejét cukormentes tejcsokoládé borítja, amit koronaszerűen vesznek körbe a csokoládé ívek, így a torta a harmonikus, egyedi ízvilágához elegáns küllemet is kapott.
Az Ország Tortáját és a Cukormentes tortát augusztus 18-tól lehet megkóstolni országszerte több száz cukrászdában, és természetesen 18-a és 20-a között a Magyar Ízek Utcájában, a budapesti Várkert Bazár területén is.