Finom teák és csodás környezet a Zöld teknős barlangjában
Írta:

Finom teák és csodás környezet a Zöld teknős barlangjában

Csípős, ködös, mosolytalan novemberi időjárásból „menekültünk be” barátnőmmel a Zöld teknős barlangja nevezetű teaházba, és nem túlzás azt állítani, hogy rögtön egy teljesen más világban találtuk magunkat.

Az első igazán hideg őszi napon jártunk egyik barátnőmmel a Jókai utcában, a Zöld teknős barlangja nevű teaház közelében, és a hideg, ködös, kellemetlen időjárás miatt úgy döntöttünk, hogy ideje felelevenítenem az emlékeinket erről a helyről, no meg az itt kapható finom teákról.

Benyitottunk, és ahogy beléptünk, máris egy teljesen más világban találtuk magunkat: mosolygós, indiánnak öltözött pincér nyomott a kezünkbe egy-egy tealapot (mi annak hittük, aztán kiderült, hogy sokkal több mindent tartalmaz, melegszendvicsektől a tengeri finomságokon át a koktélokig… és igen, teákat is). Odabent kellemes hőmérséklet és lágy zene várt minket. Már itt kezdtük jobban érezni magunkat.

2

fotó:www.zoldteknosbarlangja.hu

A pincér hamar útbaigazított minket az alagsor felé, ahol kerestünk egy szimpatikus kis asztalt magunknak. A teaválasztás nem volt egyszerű, hiszen itt elég sokféle teafajtából lehet válogatni. Végül abban maradtunk, hogy az első szimpatikus „keverékre” rábökünk, azt kóstoljuk meg. Én az Indian Cherry-t választottam, ami a Sziklás-hegység erdőinek gyümölcseiből készül, többek közt bodza, indián áfonya, kökény és vadcseresznye felhasználásával. Barátnőm pedig A vén indián gyümölcsöskertje fantázianévre hallgató teát szavazta meg magunknak, ami vörös gyümölcsök, bodzabogyó és az általunk egyelőre meg nem fejtett cikola-darabok keverékéből áll.

A pincért az asztalunkon elhelyezett kis csengővel hívtuk, és öt másodpercen belül ott is volt, hogy felvegye a rendelésünket. A kiszolgálás kedves, udvarias és tényleg villámgyors volt, pedig rajtunk kívül számos vendég volt épp a Zöld teknősben. Apropó teknős, a tea után úgy éreztük, meg kell látogatnunk a mosdót, ami – ha a labirintusszerű folyosókon megtalálod – neked is emlékezetes marad. Hogy miért? Erről csak annyit mondanék, hogy a „teknős” és a „világító szemek” kifejezések hallatán is sokáig eszedbe fog jutni.

 

935940_535990509797824_1210460259_n

fotó:www.budnews.hu

A kiszolgálást már említettem, ami pedig az árakat illeti, tulajdonképpen átlagosnak mondanám: egy kancsó tea 800 forint körül mozog (választhatsz olcsóbbat és drágábbat is), de egy kancsóhoz két kis bögrét is kihoznak, így ketten is ihattok egy teából. Legközelebb valamelyik energia-, wellness- vagy csoki teájukat szeretném megkóstolni, leginkább az utóbbit.

 

  • 2489 2014. november 03 Gasztronómia 2014. november 03.

    MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

    Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

    A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

    Facebook Comments