Így készíts tökéletes gazpachót
Írta:

Így készíts tökéletes gazpachót

A hideg spanyol zöldségleves tápláló és frissítő nyári finomság, az egész család kedvence lehet. Íme, a recept – így tudod elkészíteni.

 

Egy ideje keresem már a tökéletes gazpacho receptjét, és most találtam egyet – konkrétan a Nők Lapja Egészségben –, ami egész ígéretesnek hangzik.

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

50 ml extra szűz olívaolaj

2 piros kaliforniai paprika

1 kígyóuborka

2-3 érett paradicsom (vagy 1 konzerv hámozott paradicsom)

300 ml passata (vagy paradicsomlé)

1 szelet kenyér (a héja nélkül)

4 gerezd fokhagyma

500 ml víz

só, frissen őrölt bors

1 kávéskanál édes pirospaprika

2 evőkanál almaecet

 

Előkészület:

 

Első lépésként áztasd egy kis ideig a passatában a kenyeret, ezután kezdj hozzá az elkészítéshez.

 

Elkészítés:

 

Dobd a hámozott uborkát, paprikát és fokhagymát turmixgépbe, vagy botmixerrel zúzd krémes állagúvá. Adj hozzá sót, borsot, öntsd bele az olívaolajat, majd add hozzá a paradicsomokat, az ecetet és a passatába áztatott kenyeret. Önts hozzá annyi vizet, ami szerinted már megfelelő állagúvá teszi, majd hűtsd jéghidegre. Apróra vágott paprikával és uborkával díszítve tálald.

 

Forrás: Nők Lapja Egészség magazin

  • 875 2019. július 24 Gasztronómia 2019. július 24.

    Facebook Comments