A hideg spanyol zöldségleves tápláló és frissítő nyári finomság, az egész család kedvence lehet. Íme, a recept – így tudod elkészíteni.
Egy ideje keresem már a tökéletes gazpacho receptjét, és most találtam egyet – konkrétan a Nők Lapja Egészségben –, ami egész ígéretesnek hangzik.
Hozzávalók 4 személyre:
50 ml extra szűz olívaolaj
2 piros kaliforniai paprika
1 kígyóuborka
2-3 érett paradicsom (vagy 1 konzerv hámozott paradicsom)
300 ml passata (vagy paradicsomlé)
1 szelet kenyér (a héja nélkül)
4 gerezd fokhagyma
500 ml víz
só, frissen őrölt bors
1 kávéskanál édes pirospaprika
2 evőkanál almaecet
Előkészület:
Első lépésként áztasd egy kis ideig a passatában a kenyeret, ezután kezdj hozzá az elkészítéshez.
Elkészítés:
Dobd a hámozott uborkát, paprikát és fokhagymát turmixgépbe, vagy botmixerrel zúzd krémes állagúvá. Adj hozzá sót, borsot, öntsd bele az olívaolajat, majd add hozzá a paradicsomokat, az ecetet és a passatába áztatott kenyeret. Önts hozzá annyi vizet, ami szerinted már megfelelő állagúvá teszi, majd hűtsd jéghidegre. Apróra vágott paprikával és uborkával díszítve tálald.
Forrás: Nők Lapja Egészség magazin