Dubajban drón taxik szállíthatják az embereket!
Írta:

Dubajban drón taxik szállíthatják az embereket!

Egyesek még a drónokkal történő teherszállítás lehetőségeivel sem kezdtek el kísérletezni, Dubajban viszont már jönnek a drón taxik! 

 

A dubaji üzletemberek és turisták hamarosan kikerülhetik a helyi csúcsforgalmat, ugyanis arrafelé pilóta nélküli drón taxik vennék át a személyszállítást, vagyis annak egy részét. És ez nem álom: a Techrunch a Mashable-re hivatkozva azt írja, hogy már júliustól lehet pilóta nélkül működő drón taxikat is rendelni Dubajban.

 

Az Ehang 184 típusú kisgépeket már próbálgatják egy ideje, és ahogy a következő videón látjuk, egy ember gond nélkül beszállhat, sőt, a poggyászának is van külön tárolóhely. További érdekesség, hogy a drónok úgy 100 kg teherbírással rendelkeznek, és egy töltéssel 31 mérföldet tudnak repülni, a maximális sebességük pedig 100 mérföld per óra.

 

A megrendelés nekünk picit az Ubert idézi: fogsz egy tabletet, letöltöd a megfelelő alkalmazást, megrendeled az adott címre a drón taxit, majd beszállás után egy, a járműben elhelyezett tabletben adod meg az úticélod, illetve szerintünk ha szükséges, itt kommunikálni is tudsz a gépeket irányító Command Centerrel. A tarifákról egyelőre nem tudunk konkrétumokat, de valószínűleg jóval drágábbak lesznek ezek a drón taxik, mint „földön futó” társaik…

  • 928 2017. március 07 Külföld 2017. március 07.

    Facebook Comments