Nyáry Krisztián: Igazi hősök – könyvajánló
Írta:

Nyáry Krisztián: Igazi hősök – könyvajánló

Nyáry Krisztiánt az emberi sorsok, emberi történetek érdeklik, így hát nem is meglepő, hogy új könyve, az Igazi hősök is ennek jegyében íródott. 

Nemcsak attól lehet valaki ismert és elismert író, hogy jó történeteket talál ki, hanem attól is, ha érzékeny, fogékony a világra és a benne élő emberekre. Ha érdekli, ki mit mesél, ki milyen történeteket hoz magával, kiben mi a különleges.

 

Nyáry Krisztián, az elmúlt évek két könyvsikerének, az Így szerettek ők című irodalmi szerelmeskönyveknek szerzője épp ilyen alkotó. Elmondása szerint őt az emberi sorsok érdeklik. „Előző két könyvemben arról meséltem, hogyan formálja az emberi sorsot a szerelem. Most arról, hogyan tehetnek hőssé valakit a személyes döntések” – írta.

 

A kommunikációs tanácsadóként is dolgozó alkotó tehát ezúttal is valódi emberi sorsokról írt igaz történteket. Harminchárom 19-20. századi magyar emberről, akik köztünk éltek, és akiknek élete, személyes döntései ma is példaszerűek. Ők az igazi hősök, akikre a könyv címe utal. Vannak köztük ismert emberek, mint Papp Laci vagy Semmelweis Ignác, és kevésbé ismertek, mint Halassy Olivér, a világ első mozgássérült olimpikonja vagy Hugonnai Vilma, az első magyar diplomás nő.

 

Kapható az Alexandra könyváruházban, 3600 forintos áron.

  • 1659 2015. január 02 Kultúra 2015. január 02.

    Facebook Comments