3 különleges epres recept, ha már unod banánt

3 különleges epres recept, ha már unod banánt

Így az eperszezon végén nekem már a fülemen jön ki ez az egyébként isteni gyümölcs. Ha te is hasonlóan vagy ezzel, de még van pár kiló maradék eper a hűtőben, próbáld ki ezeket a recepteket.

 

Epres rizs brulée

Gyors-epres-Creme-Brulee

Hozzávalók:

  • 225g szeletelt eper
  • 2 evőkanál Cointreau
  • 500g friss, hűtött tejberizs
  • 85 ml kristálycukor

Elkészítés:

Melegítsük elő a grillt a legmagasabb fokozaton. Osszuk szét az epret 6 hőálló tálkába, locsoljuk meg cointreau-val és szedjük a tetejére a tejberizset. Tégy a tetejére egy jó kanál cukrot, és süsd a grillben 7-8 percig, amíg aranybarna nem lesz a teteje. Legalább 5 percig hagyd hűlni, és már fogyasztható is!

 

Rebarbarás epres habcsók tálkában

tart-791275_960_720

Hozzávalók:

  • 450g rebarbara 4 cm-es darabokra vágva
  • 100g porcukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 evőkanál eperpép
  • 2 tojás, szétválasztva

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gáz 4-es fokozat, légkeveréses sütő 160°C).

Tedd a rebarbarát tűzálló edénybe, szórd rá a porcukor felét, a narancshéjat és keverd össze. Fedd le és süsd 35-40 percig.

Miután kivetted, hagyd kicsit lehülni. Keverd hozzá az epret, majd a tojássárgáját. Ezt a keveréket oszd szét 4 kis ramekin edénybe, tedd rá őket egy tepsire és süsd még 10 percig, amíg besűrűsödik.

Amíg a rebarbarás tészta sül, verd fel a tojásfehérjéket. Tedd bele a maradék cukor felét (25 g) és folytasd a hab verését. Óvatosan forgasd bele a többi cukrot, de vigyázz, ne keverd ki belőle a levegőt! Ezt a habcsókot halmozd a 4 kis tál tetejére és még egy utolsó 10 percre tedd vissza, hogy a tojáshab is megpiruljon. Frissen tálaljuk!

 

Epres jégpop:

eco-friendly-popsicle-molds-2015-Norpro-Frost-Pop-Maker

Hozzávalók:

  • 400g érett eper
  • 200 ml félzsíros tej
  • 400g zsírszegény sűrített tej

Elkészítés:

Mosd meg és csumázd ki az epret, majd turmixold le, hogy sima, daraboktól mentes pépet kapj.

Add hozzá a tejet és a sűrített tejet.

Oszd szét 12 jégnyalóka formába (ha nincs, akkor üres joghurtos doboz is tökéletes, csak a pálcikát ne felejtsd el beleszúrni), tedd a fagyasztóba legalább 4 órára és kész! Így még további 2 hónapig eltartható lesz a maradék eper.

 

  • 1470 2016. június 06 Gasztronómia 2016. június 06.

    Facebook Comments