Kiosztották a Dining Guide Év Étterme díjakat.
Kiosztották a hazai gasztronómia egyik legfontosabb díját, a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat. 2017 után ismét a Michelin-csillagos Costes lett a győztes, a zsűri értékelése szerint azért, mert „a Costes nyitása óta vezető szerepet vállal a modern magyar gasztronómia megteremtésében.” A Palágyi Eszter vezetésével működő fine dining konyha ezzel már összesen a negyedik alkalommal lett az év étterme, de a lista további helyezettjeinek sincs okuk szégyenkezni. Az ország legjobb éttermei sorrendben a következők:
- Costes
- Borkonyha
- Onyx
- Babel
- Costes Downtown
- Stand25
- Fáma
- MÁK
- St. Andrea Borbár
- Olimpia
- Az encsi Anyukám Mondta
- Arany Kaviár
Bár a lista első helyein dominálnak a Michelin-csillagos éttermek, két olyan is megtalálható rajta, ami nem számít hagyományosan csúcsétteremnek. A Dining Guide elsősorban aszerint értékelte az éttermeket, hogy mennyire felelnek meg a tőlük elvárható szintnek, így került az Olimpia és a Stand25 is a 10+2 fősre bővült listára. Ez a két hely „progresszív étlappal, kötetlenebb stílusban és informálisabb szervizzel dolgozik, ettől függetlenül azonban kétség kívül csúcskategóriás.“
Az idei évben először cukrászdákat is díjaztak a versenyben, az Év Cukrászdája díjat a Vácon lévő Mihályi Patisserie kapta, az Év Borlapjáért a Borkonyha vehetett át elismerést.
A 2004-ben alapított Dining Guide-díj az egyik legjelentősebb elismerés a magyar vendéglátóiparban. Az év legjobb éttermeinek rangsorát független, külföldi szaktekintélyek határozták meg egy egész éven át tartó tesztelés során, idén például a 3 Michelin csillagos séf, Enrico Cerea vezetésével.