2030-ra 15 ezer kilométer kerékpárút lesz hazánkban
Írta:

2030-ra 15 ezer kilométer kerékpárút lesz hazánkban

Például még idén elkezdik megépíteni a Budapest–Balaton közötti kerékpárutat.

 

Ha hozzánk hasonlóan te is szeretsz bringázni, és követed a kerékpározással kapcsolatos híreket, akkor talán már hallottad, hogy a mostani 9100 kilométerről 2030-ig 15 ezer kilométer hosszúra növelné a kormány a kiépített és kijelölt kerékpárutak hosszát.

 

A fejlesztés folyamatos: nemrég a Balatoni Bringakör komplex felújításának első üteme fejeződött be, egy 42 kilométeres szakaszt újítottak fel, és várhatóan 2021 tavaszáig a teljes 220 km-es útvonal megújul.

 

Szintén a Balatonhoz kapcsolódó infó, hogy bővítik a kerékpáros szolgáltatásokat a Balaton környékén, létrehozzák a balatoni közbringarendszert, valamint még az idén megkezdődik a Budapest–Balaton közötti kerékpárút építése: nagyjából 110 kilométernyi, jelentős részén háromméteres szélességű, önálló kerékpárút épül ki, a további szakaszokat pedig alacsony forgalmú utakon, mezőgazdasági utakon jelölik ki.

 

A beruházás nemcsak azért fontos, mert összeköti Budapestet és a Balatont, hanem azért is, mert távlati kapcsolódási lehetőséget teremt a horvát-szlovén kerékpárút-hálózathoz.

 

Tudtad?

Magyarországon a lakosság 22 százaléka használja fő közlekedési eszközként a kerékpárt, ezzel együtt Európában a top 3-ban vagyunk (Hollandiával és Dániával együtt).

 

Forrás: Turizmus.com

  • 793 2019. június 25 Belföld 2019. június 25.

    Facebook Comments