5 dolog, amit tegyetek meg, hogy kevésbé fájjon az iskolakezdés
Írta:

5 dolog, amit tegyetek meg, hogy kevésbé fájjon az iskolakezdés

Nagyon kevés van már hátra, de arra még pont elég, magadat és a gyereket is feltöltsd az elkövetkező hónapokra.

 

Legyen a beszerzésből program!

A füzetek, tollak, tornacipő beszerzését ne feladatként fogd fel. Szánjatok rá egy délutánt, vidd el magaddal a gyerkőcöt is, és válogassatok együtt a sok csoda közül. Ne vegyél meg mindent, amire csak rámutat, de egy-két szép (és kevésbé hasznos) tárgy sokkal vonzóbbá tudja tenni a közelgő tanévet.

Kezdd el visszaszoktatni a gyereket a korán fekvésre

Nyáron az este 9 órai fekvésből könnyen 11 lett, különösen, hogy a napok is olyan szép hosszúak, de iskolaidőben sajnos ez a lazaság már nem működőképes. „Szerencsére” már rövidülnek a napok is, ezért azt tanácsoljuk: fokozatosan közelítsétek a levekvésre kitalált ideális időt. A fenti esetben például célszerű az iskola előtti héten már 10-kor ágyba küldeni a gyereket, hogy a tanévnyitóra vissza tudjon állni a 9 órai fekvésre.

Ismételjetek

Ha volt olyan, ami nagyon nem ment neki az előző évben, azt hasznos most átnézni. Mindegy, hogy az a törtek osztása vagy a pun háború volt, ha még idén is kelleni fog, elevenítsétek fel. Két és fél hónap alatt még az is elfelejti a tanultakat, akinek egyszer már bombabiztosan meg volt a fejében, ha pedig ez a tudás mindig is ingatag lábakon állt, akkor ezzel nagyban megkönnyítheted a gyereknek az iskolakezdést.

Tartsatok őszi nagytakarítást

Mielőtt belevetnétek magatokat a következő majdnem 10 hónapba, pakoljátok el a gondtalan nyár maradványait. Tisztítsátok ki közösen a gyerekszobát, rakjatok rendet az íróasztalon, hogy mire elő kell venni a füzeteket, a terep ideális legyen.

Pótoljátok, ami kimaradt!

Ha van még olyan program, amit megígértél a nyárra, de nem került rá sor, azt tegyétek meg. Egész napos látogatás az állatkertbe, aquapark, családi kirándulás egy messze élő rokonhoz… szeptember elseje után ezekre már nem lesz időtök.

 

  • 1177 2016. augusztus 24 Belföld 2016. augusztus 24.

    Facebook Comments