5 programtipp egy szuper balatoni nyaraláshoz
Írta:

5 programtipp egy szuper balatoni nyaraláshoz

Számos érdekes hely és program vár minket idén nyáron is a Balatonnál – fedezd fel ezeket, és tedd teljessé a nyarat.

1. Fesztiválozd végig a nyarat a Balatonnál!

photo: [ Sandor Csudai ] . www.facebook.com/csudaisandor
A „magyar tengernél” a fesztiválozás nem merül ki a Balaton Soundban, sőt, szerintünk a nyár folyamán még sok-sok, a Soundnál is jobb program közül válogathatsz. Ott van például a B.my.Lake Fesztivál, a VeszprémFest, a STRAND Fesztivál, a Zamárdi Gasztro és Utcza Fesztivál vagy a KeszthelyFest. A borok szerelmesei pedig ne hagyják ki a Paloznaki Jazz Pikniket, biztosan felejthetetlen lesz!

2. „Ússz és evezz!”

1281_post_big
Ha láttad a Némó nyomában című Disney Pixar mesét, akkor a fenti mondat biztosan Szenillát juttatja eszedbe. Hát, ha a Balcsin az úszást a sekély víz miatt nem is mindenhol lehet élvezni, az evezést – ha gyakorlott vagy – a Balaton-átevezésen mindenképp próbáld ki. Július 14-én irány Fonyód, onnan evezz át a csapattal Badacsonyig, majd vissza!

3. Kaland, park, kalandpark!

12528_orig_pre-fullhd
Ha voltál már, azért, ha még nem, akkor azért ajánljuk idén nyáron valamelyik balatoni kalandparkot. A füredi Brázay-KalandPart például közvetlenül a víz mellett van, így vízi játékokat is találsz náluk, vagy akár csobbanhatsz is egyet. Ahogy a Zamárdi Kalandparkban is, ahol egy mini „Balaton” felett a tó egyik oldalától a másikig süvíthetsz a kötélpályákon.

4. Csillagles

16633-pannon-csillagda-1430213308
Augusztusban azért is érdemes ellátogatni a Balatonhoz, mert több különleges helyről is nézheted az ilyenkor várható csillaghullást. Az Eplényi Libegő, a bakonybéli Pannon Csillagda és a Zselici Csillagpark is kellemes és fokozottan romantikus választás lehet, ha csillaglesre mennél valakivel.

5. Kutyás strandok

2
Ha maradnál a parti lazsálásnál, legalább egy-két nap erejéig, akkor egy jó hír: ennek sem kell unalmasnak lennie. Tudtad, hogy több fürdőhelyet is kialakítottak már kutyabarátoknak? Így akár kis kedvenceddel is élvezheted a vakációt – ehhez nagyon ajánljuk a balatonföldvári, a fonyódi vagy a Tihany-sajkodi kutyás strandot.

  • 813 2018. július 05 Belföld 2018. július 05.

    Facebook Comments