5 unaloműző program Budapesten
Írta:

5 unaloműző program Budapesten

A január az év legsötétebb, leghidegebb hónapja, de nem kell az unalomról szólnia!

 

1. Korizz!

Mikor voltál utoljára korcsolyázni? Hacsak nem vagy szenvedélyes korizó, aki a barátokkal vagy a párjával rendszeresen visszajár, akkor azt gyanítom, hogy nem mostanában léptél utoljára jégre… pedig most van itt a szezon, használd ki! Társaságod is biztosan lesz – ha egyedül mennél, szerintünk a program végére akkor is akad, aki elkortyol veled egy pohár forralt bort. Idén próbálj ki valami újat, mondjuk a Széna téri koripályát.

 

2. Mozizz itt

Ha beülnél egy jó filmre, akkor januárban semmiképp se a plázákat válaszd. Fő a változatosság, ami nemcsak hogy gyönyörködtet, de az unalmat is segít távol tartani. Mit szólnál egy művészmozihoz, esetleg a világ egyik legszebb filmszínházának is megválasztott Urániához?

 

3. Ami a szemnek láthatatlan…

Itt az idő, hogy kipróbálj, megnézz, megérints, megtapasztalj valami olyat, amit eddig még sosem. A Láthatatlan kiállítás óriási élmény: annak ellenére, hogy csak egy órát töltesz a sötétben, ahol a szemeden kívül az összes érzékszerveddel tájékozódsz, a bent töltött óra végére biztosak vagyunk abban, hogy másképp fogod látni a világot. Minden értelemben.

 

4. Ismerd meg a Világűrt

Vár az űr – a Világűr csodáival ismerkedhetsz meg a Gateway to Space űrkiállításon, amit január 15 és március 15 közt rendeznek meg a Millenárison. Ismerd meg az űrutazás történelmét, nézegesd a kiállított tárgyakat, vagy tapasztald meg akár személyesen is, hogy milyen az űrhajósok élete. Teljesítenél egy küldetést az űrállomáson? Hajrá, tégy egy próbát!

 

5. Koffein, minden mennyiségben

Január utolsó hétvégéje a Koffein Fesztivál ideje Budapesten, amikor nemcsak a kávék, teák, édességek, energiaitalok világában merülhetsz el, hanem több száz programon is pöröghetsz. Töltődj fel energiával, hiszen január után itt a február, a farsangolás és a féktelen bulik ideje. Aludni? Felesleges!

 

+1 tipp: csinálj pénzt a megunt holmikból!

Ha sehová sincs kedved menni, akkor is van egy ötletünk, hogyan kerekedhet egy unalmasnak induló estéből remek időtöltés. Emlékszel a Szex és New York filmben arra a jelenetre, amikor Carrie áthívja a csajokat, és együtt szelektálják a cuccait? Kincs vagy szemét? Nos, ezt te is eljátszhatod a barátnőiddel! Hangosítsd fel a zenét, túrd fel a szekrényed, próbálj, szelektálj! Aztán szedd zacsikba azokat a ruhákat, cipőket, amiket nem hordasz (a kiegészítőket is nézd át), majd add el a megunt holmikat. Például a január 30-án megrendezésre kerülő Gardrób ruhavásáron, ahol mindjárt új cuccokat is beszerezhetsz!

  • 1599 2016. január 19 Belföld 2016. január 19.

    Facebook Comments