Hidegrázós videó készült az üres Budapestről
Írta:

Hidegrázós videó készült az üres Budapestről

A Budapest – The Silent City címmel készült kisfilm a főváros elnéptelenedett utcáit, tereit mutatja be, de az aláfestő zenétől lesz az egész igazán hidegrázós.

 

Az apokalipszismozik és zombis sorozatok után talán te is elképzelted már a lakóhelyedet, vagy épp Budapest leghíresebb látványosságait emberek nélkül – és hát az új koronavírus megfékezése érdekében kialakult helyzet ezt valósággá is tette. A főváros utcái bizonyos napszakokban teljesen üresek, a látványosságoknál szó szerint a madár se jár.

 

Ez az eddig még nem tapasztalt helyzet egyrészt nyilván meglepő és szívszorító, másrészt viszont a filmeseket máris megihlette: nézd csak meg Bohn Márton és csapatának videóját a csendes Budapestről.

A kisfilm a Citadellától a Keleti pályaudvaron, a Hősök terén és a Parlamenten épületén át a Budai várig megmutatja a főváros szinte minden látványosságát, de a kihalt utcákat, tereket, tömegközlekedési eszközöket is.

 

A képek mellett a zene is hozzájárul a hidegrázáshoz: A csend című dalt a Margaret Island énekesnője, Lábas Viki énekli.

 

Az Editing Room videója nagyon népszerű a YouTube-on: eddig közel 190 ezren látták.

  • 843 2020. április 16 Belföld 2020. április 16.

    Facebook Comments