Így éttermeznek a magyarok: elkészült az ország első gasztrokörképe
Írta:

Így éttermeznek a magyarok: elkészült az ország első gasztrokörképe

Most először mérték fel a magyarok étterembe járási szokásait.

 

Évek óta beszélünk már a gasztroforradalomról, és most újabb jel mutatja, hogy változóban van a gasztronómiához való hozzáállásunk. Elkészült ugyanis az ország első gasztrokörképe: a Dining Guide magazin elismert hazai éttermekkel karöltve felmérte a lakosság étterembe járási szokásait.

Azt kutatták, hogy a magyar fogyasztók milyen szokások, gondolatok mentén, milyen élethelyzetekben hogyan választanak éttermet. A reprezentatív kutatás azt mutatta ki, hogy mi magyarok általában valamilyen családi rendezvény, valamilyen társasági esemény alkalmával megyünk étterembe, illetve külön vizsgálták a budapesti, 25 és 60 év közötti, jobb anyagi körülmények között élőket is, és azt találták, hogy a magyarok étterembe járási szokásait leginkább a környezetük véleménye határozza meg, az, hogy mit ajánlanak nekik az ismerősök. Azt viszont érdekes módon kevésbé vesszük figyelembe, hogy a mi élethelyzetünkhöz melyik étterem illik a legjobban – magyarázta Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója a Mokkában.

„Teljesen megfordult az arány. Míg 20 éve 70-30 százalékban külföldiek jártak a legjobb éttermekbe, addig mára ez az arány megfordult” – magyarázta a műsorban Di Vora Anikól, a Fausto’s étterem tulajdonosa, és azt is hozzátette, hogy nyitottabbak is lettünk az új trendek iránt.

  • 814 2019. február 13 Belföld 2019. február 13.

    Facebook Comments