Legjobb nyári úti célok gyerekkel, belföldön
Írta:

Legjobb nyári úti célok gyerekkel, belföldön

1 napos programötletek, amit nem csak a gyerekek, de még a felnőtt kísérő is élvezni fog.

 

A nyári iskolai szünet legalább akkora gond, mint amekkora öröm. Ha esetleg nincsenek nagyszülők, vagy ők is dolgoznak még, akkor bizony nehéz megoldani a gyerekek nyári elfoglaltságát. Bár ezt a problémát nem oldja meg, de mutatunk 5 olyan programötletet, amit bármikor instant bevethetsz, ha kettesben találod magad egy 10-12 év alatti gyerekkel.

Állatkert. Igen, ezek az intézmények egész évben nyitva vannak, de egyértelműen a késő tavaszi és nyári időszak a legideálisabb a meglátogatásukra. Ilyenkor hosszabb nyitvatartással és rengeteg kisállattal várnak, nyárra ugyanis a legtöbb kölyök már van olyan nagy, hogy a látogatók szeme elé engedik. Számtalan remek állatkert van az országban, amiből választhatunk: ott a veszprémi, a nyíregyházi, a győri, és persze a budapesti is, így rövid utazással az ország bármelyik szegletéből eljuthatunk egy ilyen intézménybe.

A Katica tanya  Magyarország vezető élményközpontú, játszó parkja, ami a természetközeli és a hagyományos életmódot felelevenítő, az aktív pihenést elősegítő játékokkal és programokkal vár. Csak olyan attrakciókat fejlesztettek, amelyek nem fogyasztanak energiát vagy ha igen akkor azt saját maguk állítják elő megújuló forrásból. A Katica Tanya egy 12 hektáros területen fekvő igazi élményparadicsom a kis- és nagygyermekes családok számára Somogy megyében, a Zselic szívében. Van itt kötélpálya, vízipark, játszóterek, betéri játszóház, kültéri csúszdák, egyszóval egész napra kiválóan képes lekötni a lurkókat.

Aquapark. Ha túl meleg van bármilyen programhoz, akkor nincs más választás, vízközelbe kell húzódni. A sima strand helyett – ha megtehetitek – válasszatok aquaparkot. Gyerekkel nem javasoljuk a legextrémebbeket, válasszatok olyat, aminek vagy jó nagy gyermekrészlege van (mint a hajdúszoboszlóinak), vagy pedig sok csúszda használható már a kisebbeknek is. A leghíresebb mogyoródin kívül is érdemes szétnézni egy kicsit, mert a legnagyobb városoknak már mindvan saját víziviláguk.

Vasúttörténeti park. Nem csak fiúgyerekkel jó ötlet a vasúttörténeti park. A budapesti intézményben több mint 100 vasúti járműkuriózum parkol, közülük ötven ritka mozdony, vasúti jármű: sínautók, kézi-és motoros hajtányok, mérőkocsi, gőzdaruk, hóekék, hómaró gépek és egyéb különlegességek, a legszebbek, a legértékesebbek összegyűjtve. A járműállomány az 1870-es gőzmozdonyoktól a nagyteljesítményű villamos mozdonyokig mutatja be a vasút fejlődését. A járművek jelentős része ma is üzemképes, melyekkel a MÁV Nosztalgia Kft. belföldi és külföldi nosztalgiautazásokat szervez.

Kalandparkok. Ha nincs kánikula, szintén nagyszerű családi program a kalandpark, azaz a fák közé kifeszített különböző kötélpályák. Ez a 3-4 éves gyerekektől, akiknek sok helyen külön bébipálya van, a felnőttekig mindenkinek szórakoztató, izgalmas és aktív kikapcsolódás, bár a tériszonyos családtagokat érdemesebb lent hagyni, hogy ők inkább csak fotózzanak.

 

  • 882 2017. június 28 Belföld 2017. június 28.

    Facebook Comments